Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας καθώς απαγορεύεται η οποιαδήποτε διοχέτευση πληροφοριών που αφορά την έρευνα, η ομάδα εγκληματολογίας έχει στα χέρια της μόνο εξαιρετικά μικρά τμήματα ανθρωπίνων σωμάτων, κάτι που συμβαίνει κατά κανόνα μόνο στην περίπτωση έκρηξης. 

«Δεν υπάρχει ούτε καν ένα ολόκληρο μέρος σώματος, όπως, ας πούμε, ένα χέρι ή ένα κεφάλι και το μεγαλύτερο ανθρώπινο υπόλειμμα [το οποίο βρέθηκε] έχει το μέγεθος μιας παλάμης » είπε χαρακτηριστικά όπως λέει το AP. 

«Η λογική εξήγηση είναι πως έλαβε χώρα μια έκρηξη» κατέληξε, δίνοντας μάλιστα την επιπρόσθετη πληροφορία πως «οι εμπειρογνώμονες έχουν στα χέρια τους συνολικά περίπου 80 πολύ μικρά μέρη ανθρώπινων σωμάτων».

Ο ίδιος αξιωματούχος φέρεται να προσέθεσε πως, μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ίχνη εκρηκτικών κάτι το οποίο θα οδηγούσε στο συμπέρασμα πως το αεροσκάφος συνετρίβη από κάποια βόμβα. 

Η ομάδα των ιατροδικαστών αναμένει να έχει σύντομα περισσότερα ανθρώπινα ευρήματα τα οποία πιθανόν θα της επέτρεπαν να οδηγηθεί σε ακριβή συμπεράσματα για τα αίτια της συντριβής.  
 

«Διαψεύδει» ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Επιτροπής


Μερικές ώρες μετά την παραπάνω διαρροή η οποία δημοσιεύτηκε στα διεθνή ΜΜΕ, ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Αιγύπτου που διερευνά την υπόθεση, Hesham Abdelhamid, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που να παραπέμπει σε έκρηξη, κάτι το οποίο άλλωστε τονίζεται και στην ίδια την αρχική διαρροή η οποία αναφέρει τα στοιχεία ως ισχυρές ενδείξεις, τονίζοντας μάλιστα πως «μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ίχνη εκρηκτικών»

Υπενθυμίζεται πως το μοιραίο Airbus A320 της Egyptair συνετρίβη το πρωί της Πέμπτης 19 Μαΐου σε θαλάσσιο χώρο 170 χλμ από τις ακτές της Αιγύπτου.

Εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο και είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο «Charles de Gaulle» με 56 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα οι οποίοι στο σύνολό τους μέχρι σήμερα θεωρούνται αγνοούμενοι.