Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Λίβυο στρατηγό, ο Δένδιας ανέφερε επίσης: «Είχαμε μια μακρά συνομιλία με τον στρατάρχη Χαφτάρ για όλα τα θέματα. Την κατάσταση στη Λιβύη, την διάσκεψη στο Βερολίνο και την επόμενη μέρα στη Λιβύη και τη γύρω περιοχή. Επιθυμούμε κατάπαυση πυρός, απομάκρυνση των μισθοφόρων κι ακύρωση των παράνομων μνημονίων. Το ευτυχές είναι ότι ο Χαφτάρ συμφώνησε σε όλα τα παραπάνω. Του είπα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη ημέρα στη Λιβύη. Ολα τα παραπάνω αποτελούν συνεισφορά στο μέλλον του λιβυκού λαού. Θέλουμε η Λιβύη να είναι μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα»

Όσον αφορά στη διάσκεψη στο Βερολίνο, ο Έλληνας ΥΠΕΞ εξέφρασε έμμεσα τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για τη μη πρόσκληση της Ελλάδας, ζητώντας από τη Γερμανία να είναι θεματοφύλακας των ευρωπαϊκών θέσεων:

«Η Ελλάδα δεν είναι μέλος της διάσκεψης του Βερολίνου, που ξέρουμε ότι δεν μετείχε η Ελλάδα από το 2015, αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η οικοδέσποινα θα έβλεπε τη συμμετοχή μας σαν κάτι θετικό. Περιμένουμε από τη Γερμανία να είναι θεματοφύλακας. Η κοινή μας ευρωπαϊκή θέση, αναγνωρίζει την ακυρότητα των μνημονίων. Περιμένουμε ως Ευρωπαίοι από τη Γερμανία να εκφράσει αυτή τη θέση, το ίδιο κι από τις άλλες συμμετέχουσες χώρες», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Λίγο αργότερα, τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.