«Ο “μύλος” της πολιτικής της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής με “χειριστές” τους Υπουργούς Υ.ΜΕ.ΔΙ. και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κυρίους Χρυσοχοΐδη και Μητσοτάκη, αλέθει τους 120 εργαζομένους στην ΤΕΟ Α.Ε., αδιαφορώντας για τον πόνο που θα προκαλέσει αυτή η απόφαση στους ίδιους και τις οικογένειές τους» αναφέρει η ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ.  
 
«Σε σύνολο 120 εργαζομένων, 43 υπάλληλοι είναι Αορίστου Χρόνου και οδηγούνται σε απόλυση, 26 μόνιμοι υπάλληλοι τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και 51 μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι που εργάζονται στους σταθμούς των διοδίων Ακτίου και Μαλγάρων μεταφέρονται προσωρινά στην Εγνατία Α.Ε., αφού η Κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να εκχωρήσει και αυτά τα διόδια στους παραχωρησιούχους» σημειώνει.
 
Οι μόνιμοι υπάλληλοι, αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση, «τίθενται σε διαθεσιμότητα, παρά το γεγονός ότι ο νόμος 2938/2001 προέβλεπε ότι σε περίπτωση διάλυσης της εταιρείας οι δημοσίου δικαίου υπάλληλοι μεταφέρονται αυτοδίκαια με το ίδιο εργασιακό καθεστώς στο ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ».
 
«Η Κυβέρνηση, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου προσέλαβε με αμοιβή (73.800 ευρώ) ειδικό σύμβουλο, με πρόσκληση για την οποία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από έναν και μόνο υποψήφιο και φυσικά του έγινε η ανάθεση του έργου, για την αξιολόγηση του ΤΕΟ και άλλων Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενων από το ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ. και πριν καν ολοκληρωθεί υποτίθεται η παράδοση του έργου της αναδόχου εταιρείας, βγήκε σε διαβούλευση η ήδη ειλημμένη απόφαση κατάργησης του φορέα» τονίζουν οι συνδικαλιστές.
 
«Η στοχευμένη και ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχεται η Γ.Γ.Δ.Ε., με προκάλυμμα τις διαθεσιμότητες και πρόφαση την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, έχει ως απώτερο στόχο την πλήρη απαξίωση και αποσάρθρωσή της, ώστε να ανοίξει εξ' ολοκλήρου ο δρόμος όχι μόνο για την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων έργων, αλλά και να εξασφαλιστεί η εγγύηση του Δημοσίου για την κάλυψη κάθε επιχειρηματικού κινδύνου» επισημαίνει η ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ.
 
«Επιχειρεί η Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει όχι τις ζημιές, αλλά τα διαφυγόντα κέρδη των παραχωρησιούχων και των τραπεζιτών τους από την πρόσφατη οικονομική κρίση, όπως έγινε τελευταία με τις αποικιοκρατικού χαρακτήρα συμβάσεις παραχώρησης» υπογραμμίζει.
 
«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στην κατάργηση της ΤΕΟ Α.Ε., στη νέα θυσία των εργαζομένων στο βωμό των ορέξεων των δανειστών της χώρας και θα στηρίξουμε με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα τους για τη διασφάλιση της εργασίας τους» καταλήγει η ανακοίνωση.