Σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Θ. Φωτίου απαντώντας στο πρόγραμμα της ΝΔ για τα ζητήματα του χαρτοφυλακίου της, υπογράμμισε πως «αποκαλύπτεται και επισήμως ότι στα σχέδια του Κ. Μητσοτάκη είναι να κοπεί το επίδομα στέγασης, που το παίρνουν σήμερα 700.000 συμπολίτες μας και να καταργήσει το αφορολόγητο των αναπηρικών επιδομάτων».

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «έρχεται ισοπέδωση των πολιτικών για το παιδί και του κράτους πρόνοιας» αναφέροντας πως «το σχέδιο της ΝΔ για το παιδί αφορά, όπως τα επιγράφει, μόνο εργαζόμενους γονείς και νέες οικογένειες, όχι όλες τις οικογένειες». Συνέχισε κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη πως επιθυμεί «να κόψει τη δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε χιλιάδες άνεργες μητέρες που την παίρνουν σήμερα. Δηλαδή, επαναφέρει τα 79.000 μόνο voucher που έδινε, πριν από το 2015».

«Τα μέτρα για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους σημαίνουν ότι κόβει αυτόματα σε πάνω από 60.000 οικογένειες τριτέκνων και πολυτέκνων (το 70% του συνολικού αριθμού) τις σημαντικές αυξήσεις που τους δόθηκαν από την κυβέρνηση της Αριστεράς (μέχρι 88%), ότι όλες οι μονογονεϊκές οικογένειες χάνουν αυξήσεις μέχρι 60%, χάνουν αυξήσεις χιλιάδες οικογένειες με ένα και δύο παιδιά, δηλαδή από 1,1 δισ. ευρώ που ξοδεύουμε σήμερα πάει στα 650 εκατ. ευρώ που έδιναν εκείνοι».

Συμπληρώνει τονίζοντας πως «καταργεί τα σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά του δημοτικού (600.000 μαθητές) που κοστίζουν, όσο το διχίλιαρο, που υπόσχεται σε κάθε νεογέννητο (180 εκατ. ευρώ). Εμείς παραλάβαμε προϋπολογισμό για παιδιά 822 εκατ. ευρώ και που φτάσαμε 1 δισ. 416 εκατ. ευρώ».

«Η ΝΔ έχει πρόγραμμα ΔΝΤ»

Σε νέες δηλώσεις της, αυτή τη φορά στον ρ/σ «Νews24/7» δήλωσε πως «όταν μου ζήταγε το Ταμείο να κόψω τα επιδόματα των παιδιών και των αναπήρων, το πρόγραμμα που μου πρότειναν ήταν το ίδιο με αυτό της ΝΔ». Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι σκοπεύει να κόψει τα σχολικά γεύματα, το επίδομα στέγασης που παίρνουν 266.000 οικογένειες, καθώς κατά την ίδια «δε λέει κουβέντα» για αυτές τις πολιτικές καθώς και ότι θα περικοπούν τα voucher των άνεργων μητέρων για τους παιδικούς σταθμούς.

«Αν υλοποιηθούν τα 16 σημεία θα την πληρώσουν τα μεσαία στρώματα που κατέστρεψε η ΝΔ» επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός, τονίζοντας πως «δε λέει λέξη για το ασφαλιστικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης» και εκτιμώντας ότι ο σχεδιασμός της Πειραιώς θα φέρει μειώσεις στις συντάξεις.