Μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο Θ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να ξυπνήσει και να κινητοποιηθεί ώστε οι στρατιωτικοί να επιστρέψουν χωρίς να ζήσουν το εξπρές του μεσονυχτίου».

«Μια μικρή σπίθα αρκεί για να ανάψει μια μεγάλη φωτιά» προειδοποίησε μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Με αφορμή και την επικείμενη συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη, ο βουλευτής σχολίασε για τα εθνικά θέματα ότι «χρειάζεται συνεννόηση και διαμόρφωση εθνικής γραμμής. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν και αυτά τα θέματα στη μικροκομματική αρένα».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι με τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ, η έξοδος από την κρίση είναι άλλη μια πολιτική απάτη.«Από την κρίση δεν πρόκειται να βγούμε το 2018 με αυτές τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε όλους τους τομείς πολιτικής. Να πούμε επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό, η έξοδος από την κρίση απαιτεί αλλαγή πολιτικών και γενναίες τομές» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έστρεψε τα βέλη του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, τονίζοντας ότι «τα δύο αυτά κόμματα επιχειρούν να στήσουν μία καρικατούρα δικομματισμού, κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών της χώρας. Τεχνητή πόλωση, διχασμός, άγονες συγκρούσεις προσωπικού και όχι πολιτικού επιπέδου, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μας οδηγούν σε έναν νέο εθνικό διχασμό με μοναδικό κριτήριο τα μικροκομματικά οφέλη. Για αυτό χρειάζεται εδώ και τώρα αλλαγή του κλίματος».