Σύμφωνα με δημοσίευμα του documentonews.gr, αναβολή για τις 30 Μαρτίου 2020 πήρε η δίκη για μία από τις υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ. Κατηγορούμενος είναι ο πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων, Σταμάτης Πουλής, ενώ μαζί του κατηγορούμενοι βρίσκονται και η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, ο πρώην διευθυντής του οργανισμού, Θεόδωρος Παπαδημήτριου, η πρώην πρόεδρος του οργανισμού, Τζένη Κρεμαστινού, καθώς και οι υπάλληλοι Κατερίνα Πολύζου, Ελένη Τσαγκάρη και Δημήτρης Καλαμπαλίκης.

Την αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσης, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25/07 στο Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, ζήτησαν οι Στ. Πουλής, Ανδρ. Θεοφιλάτου, Θ. Παπαδημητρίου και Ελ. Τσάγκαρη.

Ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων, Στ. Πουλής, προσκόμισε στο δικαστήριο διά του συνηγόρου του ιατρικό έγγραφο, επικαλούμενος ότι για λόγους υγείας δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη. Η Ανδρ. Θεοφιλάτου, ζήτησε αναβολή, επικαλούμενη συνοδεία στο νοσοκομείο του συζύγου της. Η Ελ. Τσάγκαρη προσκόμισε κι εκείνη μέσω του συνηγόρου της ιατρική βεβαίωση για ιατρικό πρόβλημα, που δεν της επέτρεπε να παραστεί στη δίκη. Ο Θ. Παπαδημητρίου επικαλέστηκε πως δεν ήταν σε θέση να προετοιμαστεί, λόγω της δίκης της Πέμπτης, για άλλες υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με κατηγορούμενο τον πρώην διευθυντή.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Στ. Πουλή

Σύμφωνα με το documentonews.gr, που επικαλείται το πινάκιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας και συγκεκριμένα το έκθεμα της 25/07/2019 του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, τον Στ. Πουλή βαραίνουν αδικήματα όπως η υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση και μη, καθώς και η νόθευση εγγράφου από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση. Επίσης, τον βαραίνουν κατηγορίες ψευδούς βεβαίωσης.

Παράλληλα, δικάζεται και για το αδίκημα σύναψης συμμορίας, για τη διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, που το τελευταίο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και με το οποίο επιδιώκεται οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος. Ο Στ. Πουλής έρχεται αντιμέτωπος και με τις κατηγορίες για απιστία περί την υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιους που μεταχειρίστηκαν ιδιαίτερα τεχνάσματα και η ελάττωση της περιουσίας είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ανώτερη συνολικά των 30.000 ευρώ, ενώ το αντικείμενό της έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, στρεφόμενη κατά του δημοσίου, εκ της οποίας η ζημιά που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε για το δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.