«Έλεγχοι γίνονται ασταμάτητα. Η εξέλιξη των τιμών, μάλιστα επειδή έχω το δελτίο θα σας το διαβάσω, απολυμαντικά λοιπόν από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι 11 Μαρτίου, η αύξηση είναι περίπου από το 1 ευρώ στα 3 ευρώ» ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας την Πέμπτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και πρόσθεσε, απαντώντας στο σχόλιο ότι «δεν είναι μικρή η αύξηση αυτή».

«Δεν είναι μικρή, αλλά δεν είναι και αδικαιολόγητη. Διότι ένα προϊόν αυξάνει την τιμή του βάσει του κόστους και της προσφοράς. Άρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι αυτό είναι αισχροκέρδεια»

Συνεχίζοντας, απαντώντας για το τι θα κάνει το Υπουργείο στη συνέχεια, «αν η τιμή συνεχίσει να καλπάζει και πολύς κόσμος δεν μπορεί να το προμηθευτεί σε καθημερινή βάση», ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε:

«Έχουμε πει, ότι σε περίπτωση που κρίνουμε ότι χρειαστεί, θα είμαστε εκεί για να παρέμβουμε με έκτακτα διοικητικά μέτρα, όπως αυτά που είναι τα δελτία που κάνουν άλλες χώρες. Βεβαίως και θα μπορούσαμε να βάλουμε και πλαφόν. Όμως ακόμα πιστεύω ότι η μάχη πρέπει να δοθεί με μία υπευθυνότητα κράτους, πολιτών και επιχειρήσεων. Ξέρετε καλά ότι όταν παίρνεις μέτρα τέτοιου τύπου σε προϊόντα που έχουν ζήτηση και με κρίσεις, αυτό που δημιουργείς είναι μαύρη αγορά. Πρέπει σε μία πανανθρώπινη κρίση να δείχνουμε υπευθυνότητα.» υποστήριξε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

«Εγώ πήγα σε πολλές τράπεζες και σούπερ μάρκετ, όπου πήγα υπήρχαν αντισηπτικά»

Απαντώντας επίσης σε καταγγελίες ακροατών για έλλειψη αντισηπτικών και μέτρων προστασίας έξω από καταστήματα και τράπεζες, ο Υπουργός αρκέστηκε να πει ότι «εγώ πήγα σε πάρα πολλές τράπεζες χθες και σούπερ μάρκετ για να δω ο ίδιος, όπου πήγα υπήρχαν αντισηπτικά. Όπου πάτε, υπάρχει κι ένα αντισηπτικό στην είσοδο».

Ως προς τα φαινόμενα έλλειψης αντισηπτικών, ο Γεωργιάδης υποστήριξε ότι όντως υπάρχει, λόγω αυξημένης ζήτησης, ωστόσο «επειδή κυρίως η αγορά είναι εγχώρια, μέσα στις επόμενες μέρες ή και ώρες, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί».

«Η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση προπορευόμαστε στην αντιμετώπιση του ιού. Είμαστε πολύ κάτω από τον μέσο όρο στα κρούσματα και η κατάσταση δείχνει ελεγχόμενη» υποστήριξε επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Ως κυβέρνηση έχουμε επιλέξει να ακούμε τους ειδικούς και όχι να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Ως προς την οικονομία βγήκε ήδη μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που λύνει πάρα πολλά ζητήματα και βεβαίως θα ακολουθήσουν κι άλλες, όσο προχωράμε στην κρίση».