Με αφορμή την επέτειο της μεγάλης φιλοκαθεστωτικής συγκέντρωσης του 2009 που είχε σημάνει το τέλος του κινήματος και την επανεκλογή του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στην εξουσία, χιλιάδες Ιρανοί βγήκαν στους δρόμους, ωστόσο πολλοί από τους διαδηλωτές εκφράζουν την οργή τους για την τωρινή κατάσταση, φωνάζοντας συνθήματα κατά της εξουσίας. Είναι οι τρίτη μέρα διαδηλώσεων, ενώ οι συγκεκριμένες διαδηλώσεις αποτελούν τις μεγαλύτερες στη χώρα μετά από αυτές του 2009.
 
Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να διαδηλώνουν την Παρασκευή φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπέρ της απελευθέρωσης των πολιτικών κρατούμενων. 
 
Η αστυνομία επενέβη σε ορισμένες πόλεις, κυρίως με εκτοξευτήρες νερού. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των συλλήψεων από τις αρχές, παρόλα αυτά εικάζεται ότι πολλοί από τους διαδηλωτές έχουν συλληφθεί. 


Φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις

 
Παράλληλα, το Σάββατο, άλλοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν υπέρ της κυβέρνησης του Ιράν.
 
Ο Ιρανός υπουργός Εσωτερικών ζήτησε, μάλιστα, από τον πληθυσμό να μη συμμετέχει σε παράνομες συγκεντρώσεις δηλώνοντας: «Ζητούμε από τον πληθυσμό να μην συμμετέχει σε παράνομες συγκεντρώσεις. Μέχρι τώρα, οι δυνάμεις της τάξης και η δικαστική εξουσία προσπάθησαν να διαχειριστούν τις παράνομες συγκεντρώσεις ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα».
 

Καταδίκη των συλλήψεων από την Ουάσινγκτον 

 
Από πλευράς της, η Ουάσινγκτον «καταδίκασε σθεναρά τις συλλήψεις ειρηνικών διαδηλωτών» στο Ιράν και προέτρεψε «όλες τις χώρες να ταχθούν δημόσια υπέρ του ιρανικού λαού και των απαιτήσεών του να αποκτήσει θεμελιώδη δικαιώματα και να τερματιστεί η διαφθορά».

 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανάρτησε στο twitter ότι «Η ιρανική κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τα δικαιώματά τους, ιδιαίτερα το δικαίωμά τους να εκφράζονται. Ο κόσμος κοιτάει».
 
«Ο ιρανικός λαός δεν δίνει καμιά αξία στις καιροσκοπικές δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων και του (Ντόναλντ) Τραμπ», δήλωσε έπειτα από λίγη ώρα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γασεμί, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης. Επίσης, χαρακτήρισε ως «εξαπάτηση» την υποστήριξη που προσέφεραν ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στο Ιράν.