Σε ανακοίνωση του, ο ΙΣΑ απαρριθμεί τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, επισημαίνοντας ότι χάνονται καθημερινά ζωές λόγω έλλειψης προσωπικού και φαρμάκων. «Αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνον ανεπαρκείς, αλλά στερούνται και του κατάλληλου ήθους για να παραμείνουν κι άλλο στη θέση αυτή», το σχόλιο τους για τους Πολάκη και Ξανθό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

«Τα όσα ανέφερε ο κ. Πολάκης στην χθεσινή ομιλία του στο Μαρούσι, παρουσιάζοντας το παράλληλο πρόγραμμα της σημερινής Κυβέρνησης για τον τομέα της υγείας, αποκαλύπτουν το πραγματικό κυβερνητικό σχέδιο για την υγεία των Ελλήνων:

Θα χώσουμε κάτω από τη γη, όλους όσους διαφωνούν μαζί μας.

Και για να μας χώσουν ακόμη πιο εύκολα κάτω από τη γη, φρόντισαν με την πολιτική τους το προηγούμενο διάστημα :

•    Να έχουν χάσει το φετινό χειμώνα τη ζωή τους δεκάδες συνάνθρωποί μας από την γρίπη, εξαιτίας της ανυπαρξίας πολιτικής προληπτικού εμβολιασμού και ενημέρωσης του πληθυσμού.

•    Να χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές εξαιτίας των δεκάδων κλειστών κρεβατιών στις Μονάδες  Εντατικής Θεραπείας, λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

•    Να ταλαιπωρούνται σε ημερήσια βάση χιλιάδες ασθενείς που προσέρχονται στα κρατικά νοσοκομεία, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

•    Να περιμένουν μήνες οι καρκινοπαθείς σε λίστες αναμονής- ντροπής,  για να λάβουν την απαραίτητη για τη ζωή τους θεραπεία και φαρμακευτική αγωγή.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει στο πρόσφατο παρελθόν επισημάνει την ανεπάρκεια της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Πολάκη και την κάλυψη που του παρείχε στη Βουλή ο προϊστάμενος Υπουργός του, δυστυχώς αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνον ανεπαρκείς, αλλά στερούνται και του κατάλληλου ήθους για να παραμείνουν κι άλλο στη θέση αυτή.

Αποδεικνύουν με τη συμπεριφορά τους ότι το κύριο πρόβλημα της χώρας μας σήμερα δεν είναι η οικονομική κρίση, αλλά η κρίση αξιών.

Στην Πατρίδα μας, στον επιστημονικό – ιατρικό κόσμο της χώρας αλλά και στους πολίτες αξίζει μια καλύτερη ηγεσία στο Υπουργείο Υγείας.