Μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση, ο Γιουνκέρ τόνισε πως δεν υπάρχει ανάγκη για κούρεμα του ελληνικού χρέους και επανέλαβε πως η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές.

«Συνεχάρην τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή του και ορίσαμε συνάντηση για την επόμενη εβδομάδα. Συμφωνήσαμε ότι θα συνεργαστούμε προς το συμφέρον της Ελλάδας και της σταθερότητας στην ευρωζώνη στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου.

Ένα “κούρεμα” του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στο ραντάρ της Κομισιόν. Ούτε υπάρχει πλειοψηφία στην Ευρωζώνη προς αυτή την κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα δεν χρειάζεται προς το παρόν τουλάχιστον ένα “κούρεμα”, διότι η αποπληρωμή των πιστώσεων έχει επιμηκυνθεί μέχρι το 2020 και τα επιτόκια έχουν μειωθεί.

Οι δεσμεύσεις παραμένουν. Το πώς η Ελλάδα θα τις εφαρμόσει μπορούμε να το συζητήσουμε, αλλά δεν θα υπάρξει επιστροφή στις δυσκολίες και στη σύγχυση του παρελθόντος», δήλωσε ο Γιουνκέρ και αναφερόμενος στα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τόνισε το εξής: «Πρόκειται περισσότερο για φλυαρία παρά για ανάλυση στη βάση συγκεκριμένων στοιχείων».