Όπως ανέφερε ο Γιουνκέρ, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων  βρίσκονται οι τελευταίες προτάσεις και αρνήθηκε ότι υπήρξε τελεσίγραφο προς την ελληνική πλευρά. «Δεν τέθηκε ποτέ τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση. Αποχώρησαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων την πιο κρίσιμη στιγμή».

Αναφερόμενος στο πακέτο που προτείνεται από τους θεσμούς, τόνισε ότι «δεν υπάρχει πρόταση για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» και υποστήριξε ότι «η πόρτα παραμένει ανοιχτή» για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.
Σχετικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής, ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι «οι Έλληνες θα πρέπει να ψηφίσουν “ναι” ανεξάρτητα από το ερώτημα που θα τεθεί υπόψη τους», καθώς «ένα “όχι” θα σήμαινε όχι στην Ευρώπη». Παράλληλα, δήλωσε ότι οι Έλληνες δεν θα πρέπει να αυτοκτονήσουν φοβούμενοι τον θάνατο.

Τέλος, δήλωσε ότι κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να κλείσει η συμφωνία και τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσει η αντιπαλότητα εθνικών εγωισμών. «Είμαι υπέρ μιας Ευρώπης της υπομονετικής αναζήτησης του κοινού συμφέροντος, όχι της αντιπαράθεσης εθνικών συμφερόντων, όχι της αντιπαλότητας εθνικών εγωισμών. Δεν υπάρχει ένα παιχνίδι πόκερ που κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Όλοι κερδίζουμε, όλοι χάνουμε. Δεν είμαι ευχαριστημένος με το θέαμα που παρουσίασε η Ευρώπη την προηγούμενη εβδομάδα. Αισθάνομαι προδομένος γιατί δεν ελήφθησαν υπόψη οι πορσωπικές μου προσπάθειες».