Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας άγνωστοι επιτέθηκαν στο μαγαζί της Μαρέβας Μητσοτάκη, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της ΝΔ που τόνισε ότι η σύζυγος του έχει στοχοποιηθεί  «από τα υπόγεια του Μαξίμου» και επισήμανε πως τους φοβάται.


Άμεση ήταν η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου, που υπογραμμίζει με ανακοίνωση πως καταδικάζει την επίθεση στο μαγαζί της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη. «Καταδικάζουμε απερίφραστα και αποφασιστικά την επίθεση στην επιχείρηση της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, κατηγορώντας τον για ολοκληρωτική αντίληψη, καθώς από την πρώτη στιγμή έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης. «Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να χρεώσει στην κυβέρνηση την άθλια αυτή ενέργεια είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και επιβεβαιώνει την ολοκληρωτική του αντίληψη».


Για «χυδαία στοχοποίηση» μιλά ο Γεωργιάδης

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε πως η σύζυγος του Κ. Μητσοτάκη έχει συκοφαντηθεί χυδαία  και έχει στοχοποιηθεί όσο καμία άλλη γυναίκα πολιτικού στη νεότερη ιστορία.

«Η κ. Γκραμπόφσκι έχει στοχοποιηθεί με τρόπο τόσο χυδαίο που έχω σοκαριστεί. Έβαλαν στο κάδρο, συκοφάντησαν λάσπωσαν χυδαιολόγησαν αυτή τη γυναίκα, έγινε πρωτοσέλιδο. Το έγκλημα της; Είναι η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα οδηγούσε αυτό; Δε νομίζω ότι έχει στοχοποιηθεί άλλη γυναικά πολιτικού στη νεότερη ιστορία όσο αυτή».

Μαρέβα: Οι εγκέφαλοι βρίσκονται στα υπόγεια του Μαξίμου

 
«Από τη μέρα που ο σύζυγος μου, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξελέγη στην ηγεσία της Ν.Δ. βρίσκεται σε εξέλιξη μια συστηματική επιχείρηση εξόντωσής μου σε όλα τα επίπεδα» καταγγέλλει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη μιλώντας στο ΑΜΠΕ.
 
«Θέλουν να πλήξουν τον σύζυγό μου και χτυπούν εμένα. Οι εγκέφαλοι αυτής της επιχείρησης βρίσκονται στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου», πρόσθεσε η ίδια.
 
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «τα εκτελεστικά τους όργανα, με επικεφαλής τον Κώστα Βαξεβάνη, κατασκευάζουν ιστορίες και εξαπολύουν συκοφαντίες και ψέματα. Δικαιολογούν ακόμη και τρομοκρατικές ενέργειες».
 
«Όλοι γνωρίζουν τί θέλει να πετύχει αυτό το παρακράτος εναντίον μου, αλλά δεν θα το πετύχει. Ούτε εγώ, ούτε ο σύζυγός μου θα φοβηθούμε. Όσο κι αν κακοποιήσουν την αλήθεια, όση λάσπη κι αν ρίξουν, δεν πρόκειται να με λυγίσουν. Θα συνεχίσω τη δουλειά μου και τη ζωή μου, χωρίς να δειλιάσω απέναντι στην αλητεία και στην τρομοκρατία. Δύναμή μας η αντοχή μας. Είναι δειλοί και θα ηττηθούν», κατέληξε η ίδια.