X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Γκάζι στην κατηφόρα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μέτρα της κυβέρνησης

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την απασχόληση των εργαζομένων στο μισό χρόνο και με μισό μισθό, αποτελούν «γκάζι στην κατηφόρα», επισημαίνοντας πως «πρέπει να παρέμβει το δημόσιο, να προμηθεύεται κεντρικά τις πρώτες ύλες, να εγγυηθεί την ομαλή διανομή στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία». Αναφερόμενος στο φαινόμενο αισχροκέρδειας σε μάσκες και αντισηπτικά, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και έκανε λόγο για «σημεία και τέρατα». Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση δημιουργεί νέα γενιά ανέργων και φτωχών.
«Γκάζι στην κατηφόρα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μέτρα της κυβέρνησης
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
|

Απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «συνταγή καθίζησης της ελληνικής οικονομίας» και «γκάζι στην κατηφόρα» τα μέτρα της κυβέρνησης, δίνοντας έμφαση στην απόφαση για την απασχόληση των εργαζομένων στο μισό χρόνο και με μισό μισθό.

«Πάμε σε μία κατάσταση στην οποία δύο εκατομμύρια συμβάσεις εργασίας θα είναι σε αναστολή, κάτι που θα θέσει το σύνολο της οικονομίας σε καταστολή», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρότεινε τη συγκρότηση «ενός μεγάλου προγράμματος εγγυήσεων για τις επιχειρήσεις με όρο την μη αναστολή των συμβάσεων εργασίας. Αυτό κάνει όποιος θέλει να κρατήσει την οικονομία και να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα».

Αναφερόμενος στα φαινόμενα ελλείψεων στα είδη πρώτης ανάγκης για την ατομική προστασία από τον κορωνοϊό, ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι «είναι ζήτημα δημόσιας Υγείας η απόλυτη επάρκεια αντισηπτικών και μασκών, δεν είναι θέμα ομαλής λειτουργίας της αγοράς. Πρέπει να παρέμβει το δημόσιο, να προμηθεύεται κεντρικά τις πρώτες ύλες, να εγγυηθεί την ομαλή διανομή στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία», φέρνοντας ως παράδειγμα και τις ελλείψεις που καταγγέλλουν γιατροί από νοσοκομεία όλης της χώρας.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη μη παρέμβαση της προς τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται σε μάσκες και αντισηπτικά. «Ως σήμερα έχουν γίνει σημεία και τέρατα. Μας είπατε ότι θα διατιμήσετε το ποσοστό κέρδους στα είδη ατομικής προστασίας από τον κορωνοϊό. Αν ένα μπουκαλάκι αντισηπτικό έκανε δύο ευρώ και το κέρδος ήταν 10%, ο έμπορος θα έβγαζε 20 λεπτά. Αν πάει η τιμή στα 20 ευρώ, θα βγάζει από το ίδιο μπουκαλάκι δύο ευρώ κέρδος. Θα δεκαπλασιάσει, δηλαδή, το κέρδος του μαζί με την τιμή. Αυτό του διασφαλίσατε».

«Δημιουργούν νέα γενιά ανέργων και φτωχών»

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης, αναφέροντας πως «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης που αντί η κυβέρνηση να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους σε απολύσεις και μειώσεις μισθών ως και 50% επ’ αόριστον, δημιουργώντας νέα γενιά ανέργων και φτωχών».

Καλεί την κυβέρνηση «αντί να βάζει βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας δίνοντας ένα επίδομα 800 ευρώ για ενάμιση μήνα στους εργαζόμενους και στέλνοντάς τους στην ανεργία, ας δει τι κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, στηρίζοντας έτσι και τις επιχειρήσεις».

Τέλος, τους ζητά να πάρουν άμεσα πίσω την ΠΝΠ που οδηγεί σε πλήρη φτωχοποίηση όλους τους εργαζόμενους.«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βρούτσης λοιπόν να αφήσουν τα προσχήματα και να πάρουν άμεσα πίσω την άθλια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει σε πλήρη φτωχοποίηση όλους τους εργαζόμενους αλλά θα τινάξει στον αέρα και το σύνολο της οικονομίας από την έλλειψη αγοραστικής δύναμης την επομένη της κρίσης».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις