Νέο περιστατικό τραμπουκισμού σημειώθηκε σε ΜΜΜ στην Αθήνα, αυτή τη φορά με ρατσιστική επίθεση επιβάτη σε βάρος συνεπιβάτη του. Η καταγγελία δημοσιεύτηκε στη σελίδα «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη» και αναφέρει: «Σήμερα στις 18:00 στο Τρόλεϊ 5 στην Πλατεία Αμερικής ο “κύριος” στα δεξιά ενοχλεί τον άνθρωπο στα αριστερά που κάθεται με ρατσιστική φρασεολογία “go back to Africa”, “σήκω φύγε” με πρόσχημα το ότι δεν φορούσε μάσκα».

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο επιβάτης επεδίωξε να γίνει πιο βίαιος, κάτι που ευτυχώς αποφεύχθηκε με την επέμβαση επιβατών του τρόλεϊ. Μια ακόμα επιβάτης έδωσε στον άνθρωπο μάσκα να φορέσει ενώ ο συγκεκριμένος, που σημειώνεται ότι επίσης δεν φορούσε μάσκα, προσπαθούσε έως ότου κατέβει να προκαλέσει εκ νέου φασαρίες.

*Εδώ μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο, όπως αναρτήθηκε από την Πρωτοβουλία.

Επισημαίνεται πως πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό τραμπουκισμού με ρατσιστικό πρόσημο που σημειώνεται σε ΜΜΜ το τελευταίο διάστημα. Περιστατικό τραμπουκισμού χωρίς καμία αιτιολογία είχε σημειωθεί στις αρχές Μαίου στο λεωφορείο της γραμμής Α11, με τον οδηγό και ορισμένους επιβάτες να απαιτούν με χυδαιότητα και αδικαιολόγητη αγένεια από επιβάτη, που φαίνεται πως δεν κατάγεται από την Ελλάδα, να «σηκωθεί για να κάτσει η κυρία». Όταν μάλιστα ο επιβάτης διαμαρτυρήθηκε στον οδηγό που του φώναζε χωρίς να φοράει μάσκα, όπως υποχρεούται, εισέπραξε τα χλευαστικά σχόλια των παρισταμένων.

Λίγα 24ωρα αργότερα νέο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος ηλικιωμένου επιβάτη από οδηγό αστικού λεωφορείου ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά, όταν οδηγός λεωφορείου δε δίστασε να σταματήσει το όχημα, να κατέβει από τη θέση του και να επιτεθεί λεκτικά σε έναν ηλικιωμένο επιβάτη. Ο οδηγός απειλεί, φωνάζει και βρίζει τον ηλικιωμένο, ενώ κάποια στιγμή φαίνεται να τον σπρώχνει στο στήθος με αποτέλεσμα να χάσει προς τη στιγμή την ισορροπία του, ισχυριζόμενος ότι ο επιβάτης έβρισε τη μητέρα του στα ρώσικα, κάτι το οποίο αρνείται το θύμα. «Ελληνικά ξέρεις; γ@μω τα ρωσικά σου, μ@λ@κα (…) Αν ξαναπείς μ@λ@κία θα σε σκοτώσω. Μα την Παναγία» ακούγεται να λέει ο οδηγός, ενώ απειλεί και τον επιβάτη που βιντεοσκοπεί.