Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των γονέων που είναι αρνητές μάσκας με αποκορύφωμα τη σημερινή παρουσία πολλών από αυτών έξω από τα σχολεία.

Πληθώρα γονέων που δηλώνουν ότι προτιμούν τα παιδιά τους να χάσουν το σχολικό έτος παρά να βάλουν μάσκα, καθώς και ένα περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού εκπαιδευτικού από γονέα.

Ξυλοδαρμός καθηγητή από γονέα μαθητή

Σύμφωνα με ανακοίνωση  από το Σύλλογο διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου το περιστατικό έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου, όταν μαθητής, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, μπήκε στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα.

Ο εκπαιδευτικός, σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού zarpanews.gr, που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, αυτός αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταλήξει στο νοσοκομείο.

«Το πολύ-πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο»

Δεν ήταν λίγοι οι γονείς που βρέθηκαν έξω από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και δήλωσαν ότι δεν τους ενοχλεί να χάσουν τα παιδιά τους το σχολικό έτος αρκεί να μη βάλουν μάσκα, εμποδίζοντας τους μαθητές να μπουν στο σχολείο.

Σε δημοτικό σχολείο των Γουρνών, όπως μετέδωσε το flashnews, μια μικρή ομάδα γονέων δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να πάνε στις σχολικές αίθουσες λόγω της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.  Μάλιστα διαδήλωσαν έξω από το σχολείο κρατώντας μάσκες που είχαν πάνω αναγεγραμμένα διάφορα συνθήματα.

Στη Θεσσαλονίκη ένας γονέας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς γιατί πήρε την απόφαση αυτή, ενώ πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού, αμφισβήτησε ότι υπάρχει πανδημία, λέγοντας ότι «αν υπήρχε πανδημία, θα έπρεπε να σωριαζόμασταν όλοι κάτω». «Είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό, 9 χρονών παιδάκια να τα υποχρεώσουμε να φορέσουν μάσκα» συνέχισε με τα επιχειρήματά του.

«Τα παιδιά το πολύ-πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο. Σε έναν χρόνο θα δούμε τα άλλα τα παιδάκια τι συμπτώματα θα έχουν» κατέληξε ο πατέρας των δύο παιδιών.

Σε λύκειο του Κορδελιού μαθήτρια τέθηκε εκτός αίθουσας επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα με τη μητέρα της να αναρωτιέται ερωτηθείσα για τα μέτρα: «Μαζί με το υπουργείο τα κάναμε τα παιδιά;», ενώ δήλωσε ότι προτιμά να χάσει τη χρονιά το παιδί της.

«Ποιοι επιστήμονες το λένε αυτό», διαμαρτυρήθηκε μητέρα 5 παιδιών, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, ενώ ανέφερε πως δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για τη χρήση μάσκας. Η Στ. Κουζουνά, κάτοικος Κυψέλης, δήλωσε πως η ίδια δεν φοράει μάσκα και «υπό αυτές τις συνθήκες» δεν θέλει να πάει τα παιδιά της στο σχολείο.