Όπως προκύπτει, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, στη Β’ Αθήνας με 24,2% έναντι 17% της ΝΔ. Αντιθέτως, έπεται της Ν.Δ. στην Α’ Αθήνας (21,2%), με 20%.

 

Το ΠΑΣΟΚ, με μόλις 4,1%, φέρεται να χάνει το 50% της εκλογικής του δύναμης, σε σχέση με το 2012 και βρίσκεται στην πέμπτη θέση, μετά την Χρυσή Αυγή (8,2%)  και το ΚΚΕ (6,5%). Αντίστοιχα, στην Α’ Αθήνας, επίσης βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 5% μετά την Χ.Α. (8,5%) και το ΚΚΕ (5,9%). 
 
Και στις δύο δημοσκοπήσεις, υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που αγγίζει περίπου το 20%.
 

Πρωτιά για Σ. Σακοράφα και Λ. Κανέλλη


Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Σακοράφα προηγείται με διαφορά στην Β’ Αθήνας.

Με απόσταση δέκα μονάδων από την προπορευόμενη Σακοράφα, ο Δ. Παπαδημούλης βρίσκεται στην τρίτη θέση. Προηγείται στη δεύτερη θέση ένας ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Κουρουμπλής.


Εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει από τη δημοσκόπηση αποτελεί το υψηλό ποσοστό της αρνητικής άποψης για την πλειοψηφία των βουλευτών τη Ν.Δ, αλλά και τα χαμηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας για πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.  
  
Τις δύο κορυφαίες θέσεις στην Α’ Αθήνας καταλαμβάνουν δύο γυναίκες: η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη βρίσκεται στην πρώτη θέση και ακολουθεί η βουλευτής της Ν.Δ. Ο. Κεφαλογιάννη. 

Αναλυτικά τα στοιχεία στο NewPost.gr: