X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Γράμμα Τσίπρα στους Γερμανούς πολίτες

«Ο Γερμανός φορολογούμενος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανοιχτή επιστολή του προς τους αναγνώστες της Handelsblatt, υπό τον τίτλο «Η αλήθεια που κάποιοι σας έκρυψαν για την Ελλάδα»
|
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους Γερμανούς να διαβάσουν χωρίς προκαταλήψεις το άρθρο του -που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα και αναφέρει ότι καταλαβαίνει την αγωνία τους πως «αν αφήσουμε τους Έλληνες να κάνουν ό,τι θέλουν θα κάνουν πάλι τα ίδια».

«Όμως», συνεχίζει, «δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έστησε το καθεστώς της διαπλοκής και της κλεπτοκρατίας στην πατρίδα μου, η οποία τώρα δήθεν κόπτεται για τήρηση των “συμφωνηθέντων” και για μεταρρυθμίσεις, εφόσον βέβαια αυτές δεν την αγγίζουν καθόλου […] Εμείς είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με αυτό το καθεστώς προκειμένου να προωθήσουμε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους, στη δημόσια διοίκηση για διαφάνεια, αξιοκρατία, φορολογική δικαιοσύνη, πάταξη του μαύρου χρήματος». 

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι, στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, μια νέα συμφωνία για όλη την Ευρωζώνη εντός της οποίας «να μπορεί και ο δικός μας λαός να αναπνεύσει, να δημιουργήσει, να ζει με αξιοπρέπεια, με χρέος κοινωνικά βιώσιμο, με χρηματοδότηση της ανάπτυξης, που είναι η μόνη διέξοδος από τη κρίση σε αντίθεση με την αποτυχημένη συνταγή της λιτότητας που ανακυκλώνει την ύφεση». 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στόχος δεν είναι η σύγκρουση με τους εταίρους της χώρας, αλλά «η σταθεροποίηση, οι πρωτογενώς ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και, βεβαίως, να σταματήσει η αφαίμαξη των φορολογούμενων που προκαλεί τέσσερα χρόνια τώρα μια μη εφαρμόσιμη δανειακή συμφωνία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία». 

Τέλος, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει πως «το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί όσο η ελληνική κοινωνική οικονομία τελεί υπό καθεστώς συνεχούς δημοσιονομικού εικονικού πνιγμού».

Όπως υποστηρίζει, «η εμμονή σε αυτές τις αδιέξοδες, μισανθρωπικές πολιτικές, στην άρνηση της απλής αριθμητικής, κοστίζει στον Γερμανό φορολογούμενο πολλά, την ώρα που καταδικάζει έναν περήφανο λαό στην αναξιοπρέπεια». «Και το χειρότερο: Με αυτό τον τρόπο οι Έλληνες στρέφονται εναντίον των Γερμανών, οι Γερμανοί εναντίον των ελλήνων, και η ιδέα μιας δημοκρατικής Ενωμένης Ευρώπης πλήττεται βάναυσα», καταλήγει.

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις