Χιλιάδες κόσμου έσπευσαν να στηρίξουν και να παρευρεθούν στη συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσαν συλλογικότητες της αριστεράς και του αντιεξουαστικού χώρου. Συγκεκριμένα, το Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και η Αναμέτρηση (Ομάδα Κομμουνιστών – στριών) .Τη συναυλία στήριξαν καλλιτέχνες όπως οι Υπεραστικοί και οι Social Waste, ενώ καλεσμένος ήταν και ο Ισπανός καλλιτέχνης Pablo Hasel, επίσης διωκόμενος από το ισπανικό κράτος.
 
Το τουρκικό συγκρότημα Grup Yorum, είναι γνωστό για τα αντισυμβατικά και  επαναστατικά τραγούδια τους. Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί πως το συγκρότημα σχετίζεται με οργάνωση «Μέτωπο για την Ελευθερία του Λαού» (DHKP-C) που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και από τις ΗΠΑ και την ΕΕ – βρίσκεται στον κατάλογο των απαγορευμένων τρομοκρατικών οργανώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.


Τάνκα Αλεξάνδρα / ΤΡΡ
 

Το συγκρότημα έχει αφιερώσει τραγούδια στα μέλη της DHKP-C, συμπεριλαμβανομένων εκείνων ήταν απεργοί πείνας στα μέσα της δεκαετίας του '90. 
 
Έντεκα από τα σημερινά του συγκροτήματος παραμένουν στη φυλακή στην Τουρκία, αφού συνελήφθησαν το 2017.
 
Στην σκηνή είχε τοποθετηθεί οθόνη η οποία έδειχνε βίντεο από συναυλίες αλληλεγγύης του συγκροτήματος σε διάφορες πόλεις, φωτογραφίες των μελών που βρίσκονται φυλακισμένοι από το τουρκικό κράτος καθώς και φωτογραφίες και βίντεο από τις διαδηλώσεις του 2013 στην Τουρκία στο πάρκο Γκεζί.


Τάνκα Αλεξάνδρα / ΤΡΡ

 

Σε επανάληψη έπαιξαν επίσης και πολλές φορές βίντεο και φωτογραφίες από τις πορείες προς μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Μπερκίν Ελβάν, των δύο εφήβων που δολοφονήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, τα οποία συνόδευαν αντίστοιχα τραγούδια από τα συγκροτήματα που έλαβαν μέρος στη συναυλία.
Από τη συναυλία δεν έλειψαν και τραγούδια και αναφορές στον δολοφονημένο, από χέρι χρυσαυγίτη, αντιφασίστα ράπερ Παύλο Φύσσα.
 
Οι χιλιάδες αλληλέγγυοι που γέμισαν την Πλατεία Πρωτομαγιάς φώναζαν αντιφασιστικά συνθήματα και συνθήματα αλληλεγγύης, δείχνοντας τη στήριξή τους προς το τουρκικό συγκρότημα το οποίο, όπως είπε από τη σκηνή, «ενώνει τον λαό και τον καλεί στον αγώνα και στην αλληλεγγύη κατά του κοινού εχθρού: του ιμπερεαλισμού».

Τάνκα Αλεξάνδρα / ΤΡΡ

Παρουσία των ΜΑΤ
 

Το απόγευμα της Παρασκευής ενώ οι διοργανωτές έκαναν προετοιμασίες για τη συναυλία, διμοιρίες των ΜΑΤ  εμφανίστηκαν στην περιοχή, στην προσπάθεια τους να μην πραγματοποιηθεί η συναυλία.
 
Οι άνδρες των ΜΑΤ αποσύρθηκαν έπειτα από έντονη διαμαρτυρία των διοργανωτών και η συναυλία πραγματοποιήθηκε.