Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, και αναφερόμενη στα ειδικά μαθήματα που καταργούνται ενώ εξετάζονται πανελλαδικά (Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο) η υπουργός είπε ότι τα ειδικά μαθήματα στη Γ΄Λυκείου που εξετάζονται πανελλαδικά αποτελούν ένα συνολικότερο πρόβλημα και ότι αναμένει σχετικές προτάσεις από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Αξίζει να σημειωθεί παρόλα αυτά ότι λίγες εβδομάδες πριν η υπουργός, καταλήξει να δηλώνει ότι «ψάχνει» λύση σχετικά με τη διδασκαλία του συνόλου των μαθημάτων που αποτελούν προϋπόθεση για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καταργούσε τη διδασκαλία του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα νέα ωρολόγια προγράμματα και η κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στην Α’ Λυκείου, η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για προσχηματική συζήτηση. «Θα έπρεπε να συζητάμε για την ενίσχυση των τεχνών στα σχολεία και ενδεχομένως αν το μάθημα θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό και στο Λύκειο, και όχι για το αν θα πρέπει να καταργηθεί ένα μάθημα επιλογής σε μια μόνο τάξη του Λυκείου», είπε παραδεχόμενη την κατάργηση του μαθήματος στο Λύκειο.

Το υπουργείο Παιδείας εξαφανίζει την Τέχνη από τα Λύκεια- και αυτό δεν είναι Fake News