<<Πληροφορούμαστε ότι τα κρούσματα λογοκρισίας στην ΕΡΤ πυκνώνουν τα τελευταία 24ωρα. Έτοιμα ρεπορτάζ για κινητοποιήσεις διαφόρων κλάδων εργαζομένων κόβονται από τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων, όπως ακριβώς αποσιωπούνται οι κινητοποιήσεις και οι απόψεις της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα διαδραματιζόμενα στην ίδια την ΕΡΤ και τις καταστροφικές κυβερνητικές αποφάσεις για το μέλλον της>>.
Αυτό δηλώνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια ακόμη καταγγελία του για το πως εννοεί η διοίκηση και διεύθυνση της ΕΡΤ την ενημέρωση των πολιτών. 

Το περασμένο Σάββατο ο “Επενδυτής” ανέδειξε το θέμα του προληπτικού ελέγχου τον οποίο επιβάλλει η γενική διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης στις εξωτερικές ενημερωτικές εκπομπές. 
”  Η αρχή έγινε εδώ και δύο εβδομάδες περίπου, όταν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εκπομπή του Γ.Αυγερόπουλου με τίτλο “Ο χρυσός στα χρόνια της κρίσης” στο πλαίσιο του “Εξάντα” ζητήθηκε να ελεγχθεί προηγουμένως. Το περιεχόμενό της ήταν εξαρχής πολύ… ύποπτο, αφού παρουσίαζε δύο παράλληλες ιστορίες κοινωνικών αντιστάσεων σε δύο περιοχές όπου έχει εντοπιστεί χρυσός: ενός χωριού στα Καρπάθια της Ρουμανίας και στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Θέμα τζιζ! Η εκπομπή προβλήθηκε, επειδή περιείχε και “την άλλη άποψη””, γράφει η Αγγέλα Νταρζάνου στο ρεπορτάζ της.

Πληροφορίες αναφέρουν πως συνολικά η ενημέρωση βρίσκεται σε στενό κλοιό. Μια άτυπη ομάδα στην οποία μετέχουν άνθρωποι του Αντώνη Σαμαρά, ο γενικός διευθυντής Αι. Λιάτσος, ο διευθυντής του γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου Μάνος Καμπανέλλης και ο κουμπάρος του πρωθυπουργού Γ.Αντωνίου έχουν αναλάβει το έργο του προληπτικού ελέγχου της ενημέρωσης. Μόλις αντιληφθούν θέμα που ξεφεύγει από την “αλήθεια” της συγκυβέρνησης επεμβαίνουν και το κόβουν. Το φαινόμενο είναι σχεδόν καθημερινό, δημιουργώντας ασφυκτικό κλίμα στο δημοσιογραφικό έργο της κρατικής τηλεόρασης που έτσι κι αλλιώς ήταν πάντα ελεγχόμενη. Τηρούσε ωστόσο κάποια ελάχιστα προσχήματα.