Όπως ανέφεραν οι καταγγελίες, η εταιρία χρεώνει επιπλέον 15 ευρώ υποχρεωτική “ασφάλεια” μόνο σε Έλληνες. Το TPP προσπάθησε να επικοινωνήσει με την εταιρία, ώστε να ενημερωθεί για τις συγκεκριμένες καταγγελίες, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας στην Ελλάδα. Έτσι, αν κάποιος θελήσει να εξυπηρετηθεί μέσω τηλεφώνου, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την εξυπηρέτηση πελατών στη Βρετανία.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε λίγο αργότερα η Ryanair, οι Έλληνες πολίτες θα μπορούνε να αγοράζουνε εισιτήρια στα Ελληνικά αεροδρόμια, χρησιμοποιώντας μετρητά.

«H Ryanair, η αγαπημένη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης επιβεβαίωσε σήμερα, (30 Ιουνίου) πως οι ‘Έλληνες πολίτες θα μπορούνε να αγοράζουνε εισιτήρια στα Ελληνικά αεροδρόμια, χρησιμοποιώντας μετρητά. Οι πελάτες με Ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς αντιμετωπίζουνε  υψηλά ποσοστά απόρριψης των πιστωτικών/ χρεωστικών καρτών τους για οποιαδήποτε αγορά μέσω του Ryanair.com, λόγο των πρόσφατων capital controls που έχουνε επιβληθεί από την κυβέρνηση. Η Ryanair δίνει πλέον την δυνατότητα στους ‘Έλληνες που επιθυμούν να ταξιδέψουν, να αγοράζουνε τα εισιτήριά τους με μετρητά στα εκδοτήρια της Ryanair στα αεροδρόμια.

Οι ξένοι πολίτες δεν επηρεάζονται  από τα capital controls τα οποία έχουνε επιβληθεί στους ‘Έλληνες πολίτες και μπορούνε να αγοράσουν τα εισιτήριά τους στο Ryanair.com χωρίς κανέναν περιορισμό. Η Ryanair θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση στην Ελλάδα και να ενημερώνει όλους τους επηρεασμένους πελάτες και κατοίκους Ελλάδας για τυχόν αλλαγές.»