Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, δήλωσε πως «η ρύθμιση των 120 δόσεων ενισχύεται και διευρύνεται και θα είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει το κράτος στον πολίτη την όποια δεν πρέπει να χάσει». Επισήμανε πως «δε θα υπάρξει άλλη γι’ αυτό και όσοι θέλουν να επωφεληθούν πρέπει να σπεύσουν να ενταχθούν τώρα» ενώ κατηγόρησε την απερχόμενη κυβέρνηση πως «η ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς».

«Οι ρυθμίσεις θα βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη αλλά λέμε ότι δεν θα υπάρχει άλλη ρύθμιση. Σημαίνει ότι όποιος σήμερα μας ακούει είτε στα φορολογικά, είτε στα ασφαλιστικά, είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει το ελληνικό κράτος για να υπάρξει συμμόρφωση και να ευθυγραμμιστούμε με τις επιταγές των απαιτήσεων. Επιτέλους στον τόπο μας πρέπει να  επιβραβευτούν και οι συνεπείς», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βρούτσης. Υποστήριξε πως η ρύθμιση των 120 δόσεων μειώνει τα πρόστιμα του παρελθόντος μέχρι και 100% και τόνισε πως δέσμευση της κυβέρνησης είναι η μείωση των εισφορών που θα αντιμετωπίσει όπως επίσης και θέματα παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Εξήγησε πως η ρύθμιση θα έχει αφετηρία το 2020 και βάθος τετραετίας και επανέλαβε ότι μια από τις μεγάλες παθογένειες του ελληνικού κράτους είναι η καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων που, όπως υποστήριξε, «επιδεινώθηκε με τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ». Απέδωσε στις εκκρεμείς συντάξεις τα πλεονάσματα που είχε βρει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στον ΕΦΚΑ, λέγοντας ότι τα πλεονάσματα δεν υπήρξαν ποτέ, ενώ χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στον Ενιαία Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Εκκρεμούν 324.000 συντάξεις κύριες και εφάπαξ και αν προστεθούν οι 140.000 καταγεγραμμένες υποθέσεις του γενικού λογιστηρίου, οι εκκρεμείς συντάξεις φτάνουν τις 464.000» τόνισε ο Γ. Βρούτσης, ενώ έκανε γνωστό ότι ένα μεγάλο κομμάτι των εκκρεμών συντάξεων θα βγει ψηφιακά. Ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι το Νοέμβριο θα κατατεθεί νομοθετική πρωτοβουλία με στόχο την 1η Ιουνίου του 2020 το 43,33% των συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά, ενώ σημείωσε ότι τον Ιούνιο του 2021 το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 90%.

Σε συνέχιση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών. Όσον αφορά το επίδομα γέννησης δήλωσε πως θα έρθει άμεσα και θα αφορά όλες τις γεννήσεις, ενώ πρόσθεσε πως «για να έρθει το επίδομα το 2020 θα πρέπει να νομοθετήσουμε τώρα».