Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Ν. Θωμαΐδης εκτίμησε ότι η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα αυτή την εβδομάδα θα είναι έως και 200%, επισημαίνοντας πως η διασπορά στην Αττική είναι ανησυχητική και πρόκειται να «μεταφραστεί» σε  αυξημένα κρούσματα. Παράλληλα, δήλωσε πως δεν πρέπει να πέφτουμε από τα σύννεφα, από τη στιγμή που δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα από την κυβέρνηση για την προστασία του πληθυσμού.

Οργή Μόσιαλου για μη σοβαρή επιστημονική ανάλυση των δεδομένων από την κυβέρνηση

«Από το Σάββατο ως σήμερα έχουμε μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα, μεγαλύτερο από τον Νοέμβριο ακόμα και στην κορυφή της πανδημίας. Είναι εξαιρετική ανησυχητική η διασπορά στην Αττική κι αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένα κρούσματα.

Είναι μεγαλύτερη του 50% η αύξηση. Μπορεί να φτάσει το 200% αυτή την εβδομάδα. Το λέγαμε, αν υπάρξει απότομη αύξηση, σημαίνει ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά. Διευκρινίζω μονίμως ότι εμείς βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο. Βλέπουμε διασπορά της πανδημίας, δεν θέλαμε να δούμε αυτή την απότομη αύξηση. Γιατί η απότομη αύξηση του Οκτωβρίου, έφερε το κύμα του Νοεμβρίου. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, υπάρχει εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα, μετακινήσεις στα ΜΜΜ».

Παράθυρο για σκληρότερα μέτρα εντός της βδομάδας από Αρκουμανέα – «Δεν έχει γίνει ολικό lockdown για ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους»