X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Οι αγώνες δεν εκβιάζονται και δεν ποινικοποιούνται» – Αύριο η δίκη κατά του Χρήστου Βρεττάκου από την Oil One

Αύριο στο Πρωτοδικείο Πειραιά θα βρεθεί στο εδώλιο ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος μετά από αγωγή της εταιρείας πετρελαιοειδών συμφερόντων Μελισσανίδη, Oil One. Η εταιρεία κατηγορεί τον δήμαρχο για συκοφαντική δυσφήμιση καθότι ο δήμαρχος διεκδικεί την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων, κρίνοντάς τες, μεταξύ άλλων, ως υπεύθυνες για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη δυσοσμία στην περιοχή. Η εταιρεία αξιώνει αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ - «Σιγά μην κλάψουμε, σιγά μη φοβηθούμε» ήταν η απάντηση του Χρήστου Βρεττάκου, τονίζοντας ότι οι αγώνες δεν εκβιάζονται, δεν φιμώνονται και δεν ποινικοποιούνται.
«Οι αγώνες δεν εκβιάζονται και δεν ποινικοποιούνται» – Αύριο η δίκη κατά του Χρήστου Βρεττάκου από την Oil One
Menelaos Myrillas / SOOC
|

Ο Χρ. Βρεττάκος τα τελευταία χρόνια διεκδικεί μαζί με κατοίκους και φορείς της περιοχής να απομακρυνθούν από την περιοχή τους η «Oil One», το τσιμεντάδικο της Lafarge και οι δεξαμενές πετρελαίου των ΕΛ.ΠΕ.

Η εταιρεία αξιώνει από τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας το υπέρογκο ποσό των 500.000 ευρώ αλλά και την επιβολή φυλάκισης για ένα χρόνο ισχυριζόμενη ότι το να ζητάει την απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαιοειδών λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή συνιστά ζημία και συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος της.

«Σιγά μην κλάψουμε, σιγά μη φοβηθούμε» ήταν η απάντηση του Χρήστου Βρεττάκου στην αγωγή τής Oil One, τονίζοντας ότι οι αγώνες δεν εκβιάζονται, δεν φιμώνονται και δεν ποινικοποιούνται. Ανέφερε ακόμη ότι «η εταιρεία προσπαθεί με κάθε μέσο να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας για ένα καλύτερο μέλλον και να στείλει παντού το μήνυμα ότι τα συμφέροντα των επιχειρηματιών βρίσκονται πάνω από τις ζωές των ανθρώπων».

Στην τελευταία συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής με ευρεία πλειοψηφία εξέφρασε τη στήριξή του στον Χ. Βρεττάκο.

Το σχετικό ψήφισμα αναφέρει: «Η αγωγή της εταιρείας κατά του Χρήστου Βρεττάκου, με την οποία ζητάει προσωπική κράτηση ενός έτους και 500.000 ευρώ αποζημίωση από τον ίδιο, στρέφεται κατά της πόλης μας, όλων των κατοίκων της και κατά του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Με τις παρεμβάσεις του ο δήμαρχος έπραξε το αυτονόητο για κάθε άνθρωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Πρόταξε την ανησυχία για την υγεία των ανθρώπων και το περιβάλλον από τη λειτουργία της εν λόγω εταιρείας”, υπογραμμίζεται στο ψήφισμα, το οποίο συνεχίζει αναφέροντας: “Η συνειδητή προσπάθεια της Oil One να τρομοκρατήσει, να εκβιάσει και να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και για καλύτερη ποιότητα ζωής δεν θα περάσει”. “Κανένας και τίποτα δεν θα μπει πάνω από το δικαίωμα των κατοίκων σε μια ανθρώπινη πόλη, κανένα οικονομικό συμφέρον δεν αξίζει περισσότερο από τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον μας», καταλήγει το σχετικό ψήφισμα.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις