«Η αξιοποίηση του κινηματογράφου στο σχολικό περιβάλλον»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Α΄ Αθήνας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και την Camera Zizanio, διοργανώνουν τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Απριλίου, διημερίδα για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας, με τίτλο: «Η αξιοποίηση του κινηματογράφου στο σχολικό περιβάλλον»
|

Η Διημερίδα περιλαμβάνει την επιμόρφωση εκπαιδευτικών πάνω σε θέματα Οπτικοακουστικού Αλφαβητισμού την πρώτη ημέρα, με την προβολή και ανάλυση της βραβευμένης ταινίας Μπλάνκα και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού της φακέλου εγκεκριμένου από το Ι.Ε.Π. και εισηγήσεις από θεωρητικούς του κινηματογράφου και ακαδημαϊκούς εγνωσμένου κύρους. Κατά τη δεύτερη ημέρα παρουσιάζονται παραδείγματα ταινιών νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας από κινηματογραφιστές οι οποίοι έχουν οργανώσει εργαστήρια κινηματογραφικής εκπαίδευσης στο σχολικό περιβάλλον.

Η Διημερίδα έχει ελεύθερη είσοδο και θα λάβει χώρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός, Αθήνα, Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Απριλίου και ώρες 17:00-21:00.

Όσοι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 2107700690 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. 

Για το πρόγραμμα της διημερίδας, κάντε κλικ εδώ


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις