X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Η «αμνησία» των χρυσαυγιτών προδίδει το οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Φύσσα

Οι μέχρι τώρα καταθέσεις των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών στη δίκη του ναζιστικού μορφώματος εκθέτει τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη. Η ανάγνωση του εγγράφου 275 τον Μάρτιο του 2018, έχει δείξει ότι η επίθεση στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, πραγματοποιήθηκε κατά τον πάγιο ιεραρχικό τρόπο δράσης της οργάνωσης και αποδεικνύει τον οργανωμένο χαρακτήρα της δολοφονικής επίθεσης.
|

Τα «κενά μνήμης» των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών στις μέχρι τώρα απολογίες του στο πλαίσιο της δίκης του ναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. και η απροθυμία των Πατέλη, Ρουπακιά,  αλλά και των υπόλοιπων κατηγορουμένων να «θυμηθούν» τα όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης, «κουμπώνουν» με τα όσα είχαν αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2018 με την ανάγνωση του εγγράφου 275, που κατέδειξε τις ασυνέπειες των δηλώσεων τους και δείχνει ότι οι συνεννοήσεις το βράδυ της δολοφονίας είχαν ξεκάθαρο στόχο.

Αναλυτικά τα όσα είχε δημοσιεύσει το jailgoldendawn τον Μάρτιο του 2018 για το έγγραφο 275, που είχε αναγνωστεί στο δικαστήριο.

Η συγκρότηση του τάγματος εφόδου που συγκεντρώθηκε στα γραφεία της Νίκαιας, κατόπιν μηνύματος του πυρηνάρχη της ΧΑ Γεώργιου Πατέλη, πραγματοποιήθηκε κατά τον πάγιο ιεραρχικό τρόπο δράσης της οργάνωσης και αποδεικνύει τον οργανωμένο χαρακτήρα της δολοφονικής επίθεσης.

Συγκεκριμένα προέκυψαν οι ακόλουθες κλήσεις:

 • 23:19: ο Ι. Άγγος, μέλος της Ασφάλειας της Νίκαιας, ευρισκόμενος στην καφετέρια Κοράλλι και αφού έχει εντοπίσει την παρέα του Παύλου Φύσσα, καλεί τον Ι. Καζαντζόγλου, υπεύθυνο πολιτικής δράσης της ΤΟ Νίκαιας.
 • 23:21: ο Ι. Καζαντζόγλου καλεί τον Γ. Πατέλη, υπεύθυνο της τοπικής Νίκαιας και συνομιλεί μαζί του για 198 δευτερόλεπτα.
 • 23:26: ο Γ. Πατέλης κάνει αναπάντητη κλήση στον βουλευτή και περιφερειάρχη Πειραιά I. Λαγό, ο οποίος επιστρέφει την κλήση που τελικά διαρκεί 64 δευτερόλεπτα.
 • 23:28: Αποστέλλεται το μήνυμα από τον υπολογιστή της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, με ειδική διαβάθμιση και αποδέκτες τα μέλη της Ασφάλειας: «Όλοι τώρα στην Τοπική. Όσοι είσαστε κοντά. Δεν θα περιμένουμε μακρινούς. Τώρα».
 • 23:28-23:50: πολλά από τα μέλη της Ασφάλειας καλούν τους Πατέλη και Καζαντζόγλου για να πληροφορηθούν το αντικείμενο της δράσης, ανάμεσά τους οι κατηγορούμενοι Ι. Κομιάνος, Γ. Σταμπέλος, Ι. Δήμου, Γ. Τσακανίκας, Γ. Ρουπακιάς, Αρ. Χρυσαφίτης. Μέσα σε είκοσι μόλις λεπτά, η ομάδα κρούσης, περί τα 20 άτομα, έχει συγκροτηθεί στα γραφεία της Νίκαιας.
 • 23:50: αποστέλλεται το τελικό μήνυμα Λαγού στον Πατέλη. Η πομπή μηχανών και αυτοκινήτων ξεκινά από τη Νίκαια με προορισμό την καφετέρια Κοράλλι στο Κερατσίνι. Σύμφωνα με δηλώσεις συγκατηγορουμένων του, ο κατηγορούμενος Κομιάνος δηλώνει ρητά τον σκοπό της ομάδας πριν ξεκινήσει η πομπή: “Πάμε για μάχη”.
 • 23:50-00:05: Σιγή ασυρμάτου στα τηλέφωνα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατηγορουμένων. Το τάγμα εφόδου μεταβαίνει στο Κοράλλι και επιτίθεται στον Παύλο Φύσσα με τρόπο που έχει τεκμηριωθεί από πλήθος αυτοπτών μαρτύρων που κατέθεσαν στο ακροατήριο. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν παρεμβαίνουν, όταν ο Ρουπακιάς έρχεται με το αυτοκίνητό του ανάποδα από την Παναγή Τσαλδάρη και μαχαιρώνει τον Φύσσα, την ώρα που αυτός χτυπιέται από άλλα τρία άτομα. Μετά τις 00:09, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες επανέρχονται με καταιγιστικό ρυθμό (πάντοτε σύμφωνα με τους κατηγορουμένους “για το ποδόσφαιρο” ή “για εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής”) .
 • 00:09: ο Ι. Άγγος καλεί και συνομιλεί (16”) με τον Γ. Πατέλη.
 • 00:11: ο Γ. Σταμπέλος καλεί και συνομιλεί με τον Γ. Ρουπακιά και στη συνέχεια καλεί απευθείας τον Ι. Λαγό και συνομιλεί μαζί του για 72 δευτερόλεπτα (κατά δήλωσή του, τον ενημερώνει για τη σύλληψη Ρουπακιά).
 • 00:15: ο Ι. Λαγός καλεί και συνομιλεί με τον Γ. Πατέλη για 43 δευτερόλεπτα.
 • 00:17: ο Γ. Ρουπακιάς καλεί και συνομιλεί με τον Γ. Πατέλη για 51 δευτερόλεπτα.
 • 00:22: ο Γ. Ρουπακιάς καλεί και συνομιλεί με τον Γ. Πατέλη για 104 δευτερόλεπτα.
 • 00:28: ο Γ. Ρουπακιάς καλεί και συνομιλεί με τον Γ. Πατέλη για 66 δευτερόλεπτα.
 • 00:30: ο Ι. Λαγός καλεί και συνομιλεί με τον Γ. Πατέλη για 137 δευτερόλεπτα.
 • 00:37: ο Ν. Μιχαλολιάκος στέλνει μήνυμα, έπειτα καλείται και συνομιλεί με τον Λαγό για 45 δευτερόλεπτα.
 • 00:38: ο Ι. Λαγός καλεί και συνομιλεί με τον Γ. Πατέλη για 58 δευτερόλεπτα.
 • 00:39: ο Γ. Ρουπακιάς καλεί και συνομιλεί με τον Γ. Πατέλη για 110 δευτερόλεπτα.

Από το σημείο αυτό και πέρα, συνδυάζοντας τις κλήσεις Πατέλη-Μικελάτου (συζύγου Ρουπακιά)-Ρουπακιά-Λαγού, προκύπτει αδιαμφισβήτητα η απόπειρα συγκάλυψης του ρόλου της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία Φύσσα: συνολικά μετά τη δολοφονία Φύσσα και για τρεις ώρες, οι Πατέλης-Ρουπακιάς ανταλλάσσουν 6 κλήσεις διάρκειας 365 δευτερολέπτων και οι Πατέλης-Λαγός ανταλλάσσουν 7 κλήσεις μέσω κινητού διάρκειας 593 δευτερολέπτων και 4 κλήσεις μέσω σταθερού διάρκειας 586 δευτερολέπτων, συνολικά δηλαδή 11 κλήσεις με διάρκεια 20 λεπτά της ώρας.

Κρίσιμα είναι ακόμα τα ευρήματα που προκύπτουν από τις κεραίες που ενεργοποιούν όσοι κατηγορούμενοι κάνουν εξερχόμενες κλήσεις, καθώς – σύμφωνα και με τα αναλυόμενα από τη ΔΑΕΕΒ – με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται η παρουσία των περισσότερων κατηγορουμένων στο επίμαχο σημείο.

Η ταυτοποίηση των ατόμων που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση στον Παύλο Φύσσα προκύπτει περαιτέρω από απολογίες και υπομνήματα κατηγορουμένων: πέραν του Ρουπακιά, σημαντικές είναι οι αποκαλύψεις στις οποίες έχει προβεί ο κατηγορούμενος Ιωάννης Δήμου, τον οποίο η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί μέχρι και σήμερα (με δηλώσεις συνηγόρων υπεράσπισης στο δικαστήριο) να στοχοποιεί ως υπεύθυνο για την ειδοποίηση του Ρουπακιά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Δήμου στον δημοσιογράφο Ι. Παπαδόπουλο:


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις