Η δημοτική παράταξη του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», χαρακτηρίζει «σκάνδαλο και παράνομη πράξη» τη μη έκπτωση από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας του επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή», Ηλία Κασιδιάρη.

Ο πρώην βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος και πλέον καταδικασμένος για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, είχε εκλεγεί στις δημοτικές εκλογές του 2019 ως επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής», μέσω του ναζιστικού μορφώματος, προ ημερών καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «οι ευθύνες του Δημάρχου Μπακογιάννη αλλά και του υπουργού Τ.Θεοδωρικάκου και του υφυπουργού Θ.Λιβάνιου είναι τεράστιες. Ουδείς κίνησε την διαδικασία να θέσει σε αργία τον Κασιδιάρη, κάτι που πρόβλεπε και προβλέπει ρητά η νομοθεσία».

Απαιτούν την άμεση έκπτωση του Κασιδιάρη από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Αθήνας, όπως και τη διάλυση της παράταξης «που ίδρυσε ο φύρερ Μιχαλολιάκος και κληρονόμησε ο υπαρχηγός του Κασιδιάρης κουβαλάει όλη την σαπίλα της Χρυσής Αυγής και η θέση είναι στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας»:

Σκάνδαλο και παράνομη πράξη η μη έκπτωση ακόμη του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση άνοιξε ξανά το ζήτημα της λειτουργίας της παράταξης Ελληνική Αυγή που έστησε ο Μιχαλολιάκος στην Αθήνα το 2010. Υπενθυμίζουμε ότι συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2019 με επικεφαλής τον ότε υπόδικο και νυν καταδικασμένο για διεύθυνση Η.Κασιδιάρη.

Οι ευθύνες του Δημάρχου Μπακογιάννη αλλά και του υπουργού Τ.Θεοδωρικάκου και toy υφυπουργού Θ.Λιβάνιου είναι τεράστιες. Ουδείς κίνησε την διαδικασία να θέσει σε αργία τον Κασιδιάρη, κάτι που πρόβλεπε και προβλέπει ρητά η νομοθεσία.

Το σχετικό άρθρο 236α του νόμου 3852/2010 αναφέρει:

“Διοικητικά μέτρα – Αργία

 

  1. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου, για τα πλημμελήματα της περίπτωσης γ` της παραγράφου 1 του άρθρου 236 ή καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό για κακουργήματα, ο Επόπτης Ο.Τ.Α. οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας. Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται με την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εφόσον έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση. Μεταγενέστερη αντικατάσταση ή άρση των περιοριστικών όρων ή της προσωρινής κράτησης, κατά τη διάρκεια της εκκρεμοδικίας, δεν κωλύει τη θέση σε αργία του αιρετού που παραπέμφθηκε για κακούργημα. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, αίρεται αυτοδικαίως η αργία και το διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν. Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται αναδρομικά η αντιμισθία του αποκατασταθέντος από το χρόνο έκδοσης της διαπιστωτικής σε βάρος του πράξης.”

Αντί να είχε τεθεί σε αργία ο Κασιδιάρης από την 1η Σεπτέμβρη 2019, του έδωσαν την δυνατότητα να εκλεγεί ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθήνας, αξιοποιώντας τις αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις σχτεικής εγκυκλίου του ΥΠΕΣ για την εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής !

Είναι άλλο ένα δείγμα της ανεκτικής στάσης των θεσμών απέναντι στην ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Ο Δήμος της Αθήνας μόνον μετά την καταδίκη του Κασιδιάρη έστερξε να ανταποκριθεί στο αίτημα για κλείσιμο των γραφείων της Ελληνικής Αυγής και για ανάκληση των αποσπασμένων δημοτικών υπαλλήλων σε αυτά, κάτι που τέθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου σε σχετικό ψήφισμα, το οποίο αρνήθηκε να επιτρέψει να τεθεί σε ψηφοφορία επανειλημμένα η παράταξη του Δημάρχου Κ.Μπακογιάννη.

Αλλά ακόμα και τώρα ο Κασιδιάρης δεν έχει αποπεμφθεί από το Δημοτικό συμβούλιο , όπως επιβάλλει ο νόμος!

Απαιτούμε την άμεση έκπτωση του Κασιδιάρη από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Αθήνας.

Η διάλυση της παράταξης που ίδρυσε ο φύρερ Μιχαλολιάκος και κληρονόμησε ο υπαρχηγός του Κασιδιάρης κουβαλάει όλη την σαπίλα της Χρυσής Αυγής και η θέση τους είναι στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του δικαστηρίου την Τετάρτη,  ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δήλωσε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ότι θα πρέπει να πεταχτούν «εδώ και τώρα» έξω από το κτήριο της Περιφέρειας όσοι έχουν εκλεγεί ως υποψήφιοι με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Τόνισε ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το ποιοι είναι αυτοί που στήριξαν, χρηματοδότησαν και υπέθαλψαν τη δράση της Χρυσής Αυγής.

ΚΚΕ: Να πεταχτούν έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής όσοι εκλέχτηκαν με τη ναζιστική συμμορία