Ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης εξήγησε ότι δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για το τραγικό περιστατικό νωρίτερα, καθώς δεν ήθελε να βγαίνει και να διαπληκτίζεται στα ΜΜΕ πριν κηδευτεί το παιδί και πριν υπάρξει μία στοιχειώδης έρευνα.
 
«Μέχρι χθες είχαν περάσει μόνο δύο 24ωρα, το παιδί ακόμη δεν είχε ταφεί χθες έγινε η εξόδιος ακολουθία. Δεν θέλαμε πριν γίνει αυτό να βγαίνουμε και να διαπληκτιζόμαστε στα ΜΜΕ δεν θέλαμε να βγούμε και να αναφερόμαστε σε ευθύνες δικές μας ή άλλων πριν να έχουμε μία στοιχειώδη έρευνα», δήλωσε ο κ. Κορτζίδης στους δημοσιογράφους.
Σχετικά με την παράνομη λειτουργία του λούνα παρκ, ο δήμαρχος είπε: «Θεωρήσαμε ότι είναι προσωρινή λειτουργία ενός έως τριών μηνών, και πως δεν πρόκειται για μία μόνιμη εγκατάσταση που θα απαιτούσε άδεια» και πρόσθεσε: «Με βάση όλα τα παραπάνω εκτιμήσαμε ότι δεν απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας». 
 
«Ήταν σωστό αυτό ή λαθος;», διερωτήθηκε και συνέχισε πως αυτό θα απαντηθεί από την έρευνα, διευκρίνιζοντας ότι θέλει να δοθούν απαντήσεις το συντομότερο.
«Ευθύνονται και άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί».
 

Ποιοι είναι αρμόδιοι
 

Στο σημείο αυτό ο κ. Κορτζίδης έθεσε πάντως και το ερώτημα «ποιοι είναι αρμόδιοι και πώς αυτοί λειτούργησαν για να ελέγξουν την επιχείρηση για όσο διάστημα λειτουργούσε». 
 
«Υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί της Αστυνομίας και του υπουργείου Ανάπτυξης», τόνισε, αποδίδοντάς τους εμμέσως ευθύνες για την παράτυπη λειτουργία του λούνα παρκ. 
 
Τέλος, με αφορμή την έκταση που πήρε το ζήτημα στα ΜΜΕ και την επίθεση που έχει δεχτεί η δημοτική αρχή τις τελευταίες μέρες, ο κ. Κορτζίδης έστρεψε τα πυρά του σε όσους «επιχείρησαν να αξιοποιήσουν ένα τραγικό γεγονός», που -όπως είπε- «θα μπορούσε να συμβεί και έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις» για να «τον βγάλουν από τη μέση».