Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Αυγής», η Αρχιεπισκοπή Αθηνών αποφάσισε να αυξήσει κατά 150% τα έξοδα για την τέλεση των κηδειών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα ιδιοκτήτης γραφείου τελετών δήλωσε ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών αποφάσισε να ανεβάσει το ποσό από τα 100 στα 250 ευρώ.

«Ήρθαν το πρωί και μας ενημέρωσαν οι νεωκόροι που είχαν σταλεί από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών ότι η χρέωση για την τέλεση της κηδείας, από 100 ευρώ, πάει στα 250 ευρώ. Έπρεπε να ενημερώσω τους συγγενείς του εκλιπόντος για την αύξηση της χρέωσης. Οι άνθρωποι τα έδωσαν και τα εισέπραξαν κατευθείαν οι νεωκόροι της Αρχιεπισκοπής. Το πρόβλημα είναι ότι τα αυτά τα λεφτά πάνε στο ταμείο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δεν συζητάμε εάν είναι φορολογημένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ επί χρόνια από τη χρέωση των 100 ευρώ, τα 70 ευρώ προορίζονταν για τους ιερείς που τελούσαν το μυστήριο και τα 30 ευρώ αποδίδονταν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Η αιφνιδιαστική αύξηση από τα 100 ευρώ στα 250 ευρώ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι ιερείς συνεχίζουν να λαμβάνουν 70 ευρώ, αυξάνει κατά 180 ευρώ τις εισπράξεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν έχει εκδώσει τη διαπιστωτική πράξη προκειμένου να αναλάβει την υποχρέωση μισθοδοσίας προς τους υπαλλήλους, οι οποίοι παραμένουν για μήνες απλήρωτοι.