Η αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο τη Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, είναι η αιτία για τον αριθμό-ρεκόρ των κρουσμάτων της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

«Σήμερα έχουμε τη συμπλήρωση 14 ημερών από εκείνη τη μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, όταν είχε προειδοποιήσει αν θυμάστε ο κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Κικίλιας, ότι τέτοιου είδους μεγάλες και πολυπληθείς συγκεντρώσεις χιλιάδων ανθρώπων, ασχέτως για ποιο λόγο γίνονται ακόμα και για τον πιο ευγενή σκοπό να γίνονται, θέτουν σοβαρό κίνδυνο», δήλωσε ο υπουργός σχολιάζοντας τον αναμενόμενο μέχρι εκείνη την ώρα αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του «Mega».

Επίσης συνέχισε ισχυριζόμενος ότι «ήταν χιλιάδες κόσμος, ο ένας πάνω στον άλλο, οι περισσότεροι χωρίς μάσκα. Άρα ξέραμε, ότι θα ήταν παντελώς, φύσει αδύνατον 14 με 15 μέρες μετά, να μην έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, καθ’ όσων αν δεν είχαμε, θα είχαν καταργηθεί όλοι οι νόμοι αυτού του ιού».

Λίγες ώρες αργότερα το βράδυ της Τετάρτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Blue Sky», ο ίδιος αναφερόμενος και πάλι στη συγκέντρωση στο Εφετείο είπε πως «ξέραμε όλοι την ημέρα της διαδήλωσης έξω από το Εφετείο, μπορείτε να δείτε και τις αναρτήσεις εκείνη τη μέρα του κ. Κικίλια και του κ. Χαρδαλιά, ξέραμε ότι σε 14 μέρες θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και σε 15 μέρες έχουμε αύξηση κρουσμάτων. Τί δεν καταλαβαίνετε;», είπε ο υπουργός.

«Να κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να πάρουμε λεωφορεία;»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο «Mega», σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι ο μεγαλύτερος συνωστισμός δεν παρατηρείται στα καταστήματα αλλά στα λεωφορεία και στο μετρό, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος σε μέτρα περιορισμού όπως η τηλεργασία και τα διακεκομμένα ωράρια, τα οποία έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, απάντησε πως «πρώτα απ’ όλα και στο λεωφορείο και στο μετρό, έχουν ληφθεί πάρα πολλά μέτρα», υπογραμμίζοντας παρ’ όλα αυτά πως πλήρης εξάλειψη του συνωστισμού στα ΜΜΜ, θα γινόταν μόνο μέσω γενικού lockdown.

Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Blue Sky», όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης, διατύπωσε ξεκάθαρα την άποψη της κυβέρνησης αναφορικά με τον συνωστισμό στα λεωφορεία, όταν σε πρόταση καλεσμένου να προμηθευτεί η κυβέρνηση 1.000 επιπλέον οχήματα, είπε χαρακτηριστικά «Τί να τα κάνουμε τα λεωφορεία, να τα κάνουμε βόλτα στο Σύνταγμα;». Μάλιστα ως «εξήγηση» για τη μη προμήθεια ο Α. Γεωργιάδης σε έντονο ύφος απηύθυνε και ερωτήματα όπως «ξέρετε πόσα δισεκατομμύρια έχουμε μπει μέσα στις αστικές συγκοινωνίες τα τελευταία 30 χρόνια;» και «τί θέλετε, να κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να πάρουμε λεωφορεία;», βάζοντας στη «ζυγαριά» των κυβερνητικών επιλογών τα λεωφορεία με τους μισθούς και τις συντάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι για τη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 865 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 86. Παράλληλα καταγράφηκαν 6 ακόμη θάνατοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, από τη Παρασκευή η Καστοριά τίθεται σε καραντίνα, ενώ σε επίπεδο τρία (πορτοκαλί) τέθηκαν από το πρωί της Πέμπτης, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, οι Σέρρες και η Βοιωτία. Την ίδια ώρα τα Γιάννενα παραμένουν στο επίπεδο τρία.

Σε καραντίνα η Καστοριά από τη Παρασκευή – Στο πορτοκαλί Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σέρρες, Βοιωτία, Ιωάννινα