Η Σοφία Μπεκατώρου κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα Νίκου Στεφανάτου, έπειτα από την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, μετά την δημόσια καταγγελία.

«Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Ελπίζω ότι με αφορμή αυτή θα βγουν κι άλλες γυναίκες να μιλήσουν και άνθρωποι που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση, έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου μετά την κατάθεσή της.

«Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουν στην εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού», πρόσθεσε η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας.

Αναμένεται να κληθούν και άλλοι μάρτυρες μέσα στις επόμενες μέρες για κατάθεση. Η δικογραφία που μόλις άνοιξε θεωρείται ότι είναι πιθανό να κινητοποιήσει κι άλλους αθλητές, που ενδέχεται να έχουν υποστεί σεξουαλική βία, να προσέλθουν στον εισαγγελέα και να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά, τα οποία να μην έχουν υποπέσει σε παραγραφή.