X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Η Χιπ Χοπ Κοινότητα γνωρίζει την σημασία του αντιφασιστικού αγώνα και πόσο ενοχλεί αυτός την αστυνομία»

Με κείμενό της η εγχώρια κοινότητα της Hip Hop μουσικής, δηλωνει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους δύο συλληφθέντες της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της περασμένης Τετάρτης, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να οριστεί δικάσιμος με πρωτοφανείς περιοριστικούς όρους. Οι δύο συλλήψεις αφορούν τον stand-up κωμικό Αλέξανδρο Τιτκώβ και τον Dj, παραγωγό και ράπερ VoxPopuli.
|

Ένα κείμενο βαθειάς αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της περασμένης Τετάρτης, κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από καλλιτέχνες της ελληνικής Hip Hop κοινότητας.

Στο κείμενο σημειώνεται πως «σκοπός της πορείας ήταν να αναδείξει ότι οι φασίστες δολοφόνοι του Killah-P, και τόσων ακόμα ανθρώπων, είναι ανεπιθύμητοι στην γειτονία. Το ότι η αντιφασιστική πορεία ήταν μεγαλύτερη από την φασιστομάζωξη, μάλλον στεναχώρησε την αστυνομία και γι αυτό επέλεξε να χτυπήσει απρόκλητα την πορεία την ώρα που αποχωρούσε».

Οι δύο συλληφθέντες είναι ο stand-up κωμικός Αλέξανδρος Τιτκώβ και ο DJ VoxPopuli οι οποίοι «κακοποιήθηκαν άγρια ακόμα και αφότου είχαν ακινητοποιηθεί και ήταν κάτω στο έδαφος, συνελήφθησαν», ενώ όπως αναφέρει το κείμενο «φυτεύτηκαν πλαστά στοιχεία ενοχής τους από την αστυνομία». Οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με πρωτοφανείς περιοριστικούς όρους όπως την απαγόρευση εισόδου τους στα Εξάρχεια.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι τα γεγονότα «έχουν καταγραφεί ολοφάνερα σε video και κάνουν τον γύρο του internet. Είναι γνωστή αυτή η πρακτική του υπουργείου και της ΓΑΔΑ να κατασκευάζει στοιχεία για να κατηγορήσει αγωνιστές αλλά γίνεται εξωφρενικά εξοργιστικό όταν αυτό γίνεται τόσο απροκάλυπτα και μάλιστα να καταγράφεται και σε video».

Επίσης στο κείμενο υπογραμμίζεται πως «η Χιπ Χοπ Κοινότητα γνωρίζει καλά τόσο την σημασία του αντιφασιστικού αγώνα, όσο και το πόσο ενοχλεί αυτός ο αγώνας την αστυνομία και τους δικαστές» και επεξηγείται πως «οι δύο συλληφθέντες είναι άτομα ενεργά στην κοινότητα, αλληλέγγυα στους αγώνες και το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο.

»Επιλέγουμε να σταθούμε δυναμικά δίπλα τους και να αναλάβουμε κάθε απαραίτητη δράση με σκοπό την κατάρριψη όλων των κατηγοριών που τους έχουν φορτώσει με προφανή ψέματα καθώς επίσης θα επιδιώξουμε και την υλική και ψυχολογική στήριξη των φίλων μας», τονίζει η κοινότητα.

Επίσης η κοινότητα της Hip Hop, ξεκαθαρίζει τη θέση της ενάντια στην αυξανόμενη ένταση της καταστολής από πλευράς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «που είναι μαθηματικά δεδομένο ότι θα οδηγήσει σε χειρότερες καταστάσεις αν δεν σταματήσει άμεσα», όπως αναφέρει το κείμενο.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις