Η Digea, πληρώνει δόσεις για την αποπληρωμή του χρέους της προς την ΕΕΤΤ, συνολικού ύψους 5,5 εκ. ευρώ. Ο πάροχος δεν έχει αποπληρώσει τις συχνότητες που της δόθηκαν το 2014 για τις ψηφιακές εκπομπές. Σύμφωνα με το typologies.gr, το συνολικό ποσό για την εκπομπή των πανελλαδικών και των περιφερειακών καναλιών, ανερχόταν σε 18.336.000 ευρώ. Έως τον Μάρτη του 2019 η Digea είχε αποπληρώσει την πρώτη δόση των 5,5 εκ. ευρώ καθώς και άλλες τρεις, ύψους 1.833.600 ευρώ η καθεμιά, ενώ το σύνολο του χρέους θα έχει αποπληρωθεί, σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις το 2024.

Η ίδια η εταιρεία παρουσιάζει έσοδα για το 2018 που ανέρχονται στα 14,7 εκ. ευρώ από τα ενοίκια μεταφοράς ψηφιακού σήματος εκ των οποίων σύμφωνα πάντα με το typologies.gr, 10,6 εκ. Ευρώ προέρχονταν από τους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και 4,1 εκ. ευρώ από τα περιφερειακά κανάλια. Όσο αφορά το κόστος συντήρησης των πομπών για το 2018, το ποσό ανέρχεται στα 2,096 εκ. ευρώ και το κόστος λειτουργίας των κτιρίων και των εγκαταστάσεων ήταν 1,4 εκ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε υπογράψει σύμβαση σύμφωνα με την οποία τα κανάλια ήταν υποχρεωμένα να εκπέμπουν ψηφιακά, θέτοντας παράλληλα την Digea, ως «ρυθμιστή» του τηλεοπτικού τοπίου, αφού η εταιρεία εντελώς αυθαίρετα έριχνε «μαύρο» στα κανάλια που δεν την πλήρωναν ή σε όσα δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά της όπως συνέβη στην τηλεόραση του 902 στις 12 Ιουνίου 2013, όταν αναμετέδωσε το πρόγραμμα των εργαζομένων της κλειστής από την κυβέρνηση ΕΡΤ.

Τα κανάλια λοιπόν είναι υποχρεωμένα να πληρώνουν στην Digea ενοίκιο για να δύνανται να εκπέμψουν ψηφιακά. Μάλιστα από την απόφαση της τότε κυβέρνησης δεν είχε ξεφύγει ούτε η ΕΡΤ. Αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να την κλείσει, ίδρυσε στη θέση της την ΝΕΡΙΤ, η οποία λειτουργούσε πληρώνοντας νοίκι και αυτή στην Digea. Ωστόσο από την 1η Φλεβάρη του 2019, η ΕΡΤ έστησε τους δικούς της πομπούς εκπέμποντας αυτόνομα. Να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος της εγκατάστασης του δικτύου μετάδοσης ψηφιακού σήματος, κόστισε περίπου όσο το ενοίκιο που κατέβαλλε στη Digea για ένα χρόνο παροχής υπηρεσιών. Το ποσό αυτό ανερχόταν στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ.