Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μετά από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για προσφορά τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτημάτων κατοικιών προς μίσθωση, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για στέγαση αιτούντων άσυλο.

Σύμφωνα με την απόφαση με θέμα, «Παραχώρηση χρήσης, υπό μορφή χρησιδανείου, του κτιριακού συγκροτήματος της πτέρυγας Μπόμπολα του Γ.Ν. Μελισσίων “Αμαλία Φλέμινγκ”, επί της Λ. Πηγής 6 Μελίσσια, ιδιοκτησίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», το κτίριο πρόκειται να παραχωρηθεί μέχρι τις 31-12-2024 και «η χρήση του κτιρίου προορίζεται για εγκατάσταση ανήλικων μεταναστών και προσφύγων».

Αρχικά η δήμαρχος του δήμου Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, προχώρησε σε μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα την Πέμπτη, κάνοντας λόγο για «πραξικοπηματική απόφαση» της παραχώρησης του χώρου για την εγκατάσταση των ανήλικων, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρξε προετοιμασία και συνεννόηση με τον δήμο, και κατηγορώντας τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη πως αρνείται τον διάλογο. Ακόμη, κάνει λόγο για «έγκλημα που συντελείται» και πως «δεν θα αφήσουμε να διαταραχθεί η ομαλή ζωή στην πόλη μας».

Η συνέχεια δόθηκε την Παρασκευή, με μία συνέντευξή της στο ρ/σ «Πρώτο Θέμα», και στη συνέχεια στην τηλεόραση του OPEN. Στη ραδιοφωνική της συνέντευξη, η ίδια επανέλαβε την έντονη διαφωνία της με την απόφαση και πως δεν υπήρξε ενημέρωση.

«Οι φήμες λένε ότι θα είναι 200-300 άτομα ανήλικοι. Είναι παιδιά που θα ενηλικιωθούν. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για ενσωμάτωση» ανέφερε η Δ. Κεχαγιά, για να συνεχίσει.

«Είναι εντελώς μέσα στην πόλη. Είναι σαν να τους φέρνουν σε μια πλατεία. Το συγκεκριμένο σημείο είναι ακατάλληλο να φιλοξενήσεις 300 παιδιά που η κοινωνία δεν μπορεί να εντάξει» πρόσθεσε, θέτοντας ακόμα και ερωτήματα όπως εάν στο κτήριο θα πληρούνται θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Στη συνέχεια, η δήμαρχος βγήκε στον τηλεοπτικό σταθμό, επαναλαμβάνοντας τα ίδια και μη διστάζοντας να αμφισβητήσει ακόμα και την ηλικία των ανηλίκων που αφορά η απόφαση.

«Ο χώρος λειτουργούσε ως χώρος νοσοκομείου, και αυτή τη στιγμή, λειτουργεί ως παράρτημα του Σισμανογλείου, και βρίσκονται οι ιματιοθήκες και τα πλυντήριά του. Αυτός είναι ένας χώρος μέσα στον αστικό ιστό. Δίπλα μας στα 150 μέτρα υπάρχουνε σχολεία. Υπάρχουν τέσσερα σχολεία γύρω γύρω. Είναι ένας χώρος που δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που ακούγεται που θα γίνει, γιατί δυστυχώς αρκούμαστε σε φήμες αφού δεν έχουμε ενημέρωση, για 300 φερόμενους ανήλικες πρόσφυγες ή μετανάστες» δήλωσε η δήμαρχος Πεντέλης.

«Εδώ πρόκειται για ένα δάσος, μία περιοχή που πρέπει να την προστατέψουμε. Θέλω να πω λοιπόν ότι η προχειρότητα με την οποία η κεντρική διοίκηση αποφάσισε μονομερώς να φέρει μια ειλημμένη απόφαση για να την εφαρμόσουμε, ότι αυτό δεν μπορεί να περάσει. Θα έπρεπε να έχουμε ήδη ενημερωθεί, για να μπορούμε να κάνουμε όποια ενέργεια πρέπει να γίνει»