X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών επιχειρεί να φιμώσει με μήνυση τον Πρόεδρο των εργαζομένων

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου Γιαννιτσών να προχωρήσει σε μήνυση κατά του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, με αφορμή παλαιότερο δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα, τονίζοντας ότι «η ενέργεια αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα αυταρχισμού που καλλιεργείται με ευθύνη της κυβέρνησης, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο διάστημα, κατά συνδικαλιστών και εργαζομένων. Το λέμε ξεκάθαρα, αυτές οι προσπάθειες εκφοβισμού είναι καταδικασμένες να πέσουν στο κενό».
|

«Σε μία περίοδο όπου διαφαίνεται ένα τρίτο και ενδεχομένως σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε αποφασιστικές παρεμβάσεις ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, συνεχίζει την πολιτική της ανακύκλωσης προσωπικού και των μπαλωμάτων και εξαντλεί την αποφασιστικότητα της στον αυταρχισμό και στην προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων» καταγγέλλουν επίσης οι γιατροί της Πέλλας, που πίσω από τη μήνυση της διοίκησης του Νοσοκομείο Γιαννιτσών κατά του Προέδρου των εργαζομένων βλέπουν προσπάθεια εκφοβισμού.

«Το λέμε ξεκάθαρα, αυτές οι προσπάθειες εκφοβισμού είναι καταδικασμένες να πέσουν στο κενό. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής γνωρίζουν πολύ καλά πως ένοχη είναι η πολιτική της κυβέρνησης που αρνείται να ενισχύσει ουσιαστικά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που κράτησε τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ πολύ πιο κάτω από τις ανάγκες, που δεν επίταξε τον ιδιωτικό τομέα υγείας υποχρεώνοντας τους υγειονομικούς να πασχίζουν να δώσουν λύσεις μέσα σε εφιαλτικές συνθήκες».

Η ενέργεια αυτή συμπίπτει χρονικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας Β.Κοντοζαμάνη.

Όπως υπενθυμίζει η ΕΝΙΠ ο Υφυπουργός, «υπό το βάρος των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα για τον θάνατο του 80% και πλέον των ασθενών με Covid-19 εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, μεταφόρτωσε τις εγκληματικές ευθύνες της δικής του κυβέρνησης στους γιατρούς των νοσοκομείων της χώρας, σε αυτούς που πριν λίγο καιρό αποκαλούσαν «ήρωες» και απέδιδαν τα εύσημα. Επέρριψε την ευθύνη στους νοσοκομειακούς γιατρούς, ενώ απολύτως υπεύθυνη είναι η ίδια η κυβέρνηση για το γεγονός ότι ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία ήταν μόλις 550 και όχι τουλάχιστον 2.500, όπως επιτάσσουν τα παγκόσμια πρότυπα και διεθνείς οργανισμοί. Επέρριψε την ευθύνη στους νοσοκομειακούς γιατρούς, ενώ είναι η κυβέρνηση αυτή που αρνήθηκε να επιτάξει και αρνείται να εντάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας στον κρατικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε έμφραγμα και χάος τα δημόσια νοσοκομεία».

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, να αποσυρθούν άμεσα τα μέτρα κατά του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, τα οποία, δηλώνει, «συνιστούν παρεμβάσεις που εμποδίζουν την συνδικαλιστική έκφραση και τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και απαιτεί ουσιαστικά μέτρα θωράκισης του ΕΣΥ, εδώ και τώρα, για να μην βρεθούμε και πάλι στις ίδιες δραματικές συνθήκες του προηγούμενου διαστήματος». Καλεί, ακόμη, τους φορείς και τα σωματεία της περιοχής να πάρουν θέση.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις