Η εφημερίδα «Αυγή» θα κινηθεί νομικά εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, έπειτα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter στην οποία εξίσωσε σε μια φωτογραφία την εφημερίδα με την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» με αφορμή το πρωτοσέλιδο της «Αυγής της Κυριακής».

Σημειώνεται ότι έντονη κόντρα ξέσπασε την Κυριακή μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με πρωτοσέλιδο στην «Αυγή» της Κυριακής.

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για πρωτοσέλιδο της Αυγής

Το πρωτοσέλιδο εμφανίζει τους νυν και πρώην πρωθυπουργούς, Κυριάκο Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά, με λεζάντα που κάνει λόγο για συμπόρευση της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή και αφήνει αιχμές αναφορικά με τους ισχυρισμούς κυβερνητικών και κομματικών στελεχών για το κίνημα των πλατειών και την υποτιθέμενη ανάδυση της εγκληματικής οργάνωσης από αυτό.

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «λάσπη» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην απάντησή της η εφημερίδα υπογραμμίζει πως η ΝΔ αγανάκτησε γιατί η εφημερίδα αρνείται να της πιστώσει «την “τεράστια¨συμβολή» στην εξουδετέρωση της ναζιστικής συμμορίας.
«Η εφημερίδα μας έτσι επιθυμεί να μπει επιτέλους τέλος στην προσπάθεια ορισμένων να παρομοιάζουν την δημοσιογραφική εργασία και έρευνα με μια χαρακτηρισμένη από τη δικαιοσύνη εγκληματική οργάνωση, αλλά και να εξισώνουν τους δημοκρατικούς αγώνες και ευαισθησίες με την εγκληματική δράση μιας ναζιστικής συμμορίας» αναφέρει στο κείμενο της η εφημερίδα.

Η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ:

Ολόκληρο το κείμενο της εφημερίδας:

Το πρωτοσέλιδο της «Αυγής της Κυριακής» δημιούργησε αίσθηση, αποσπώντας πολλά θετικά σχόλια. Παράλληλα, άμα τη εμφανίσει του στα περίπτερα το βράδυ του Σαββάτου εξαπολύθηκε μια συντονισμένη επίθεση εναντίον της εφημερίδας μας από δημοσιολογούντες, που κορυφώθηκε από την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Στο «πανηγύρι» που επιχείρησαν να στήσουν αυτοί οι κύκλοι συμμετείχε, όπως ήταν αναμενόμενο, και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ωστόσο αυτή τη φορά το μένος του για την «Αυγή» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Σε επίσημους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησε μονταρισμένη φωτογραφία στην οποία συνδύαζε το ναζιστικής έμπνευσης σήμα της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με το σήμα της εφημερίδας μας. Φαίνεται μάλιστα πως συνόδευσε την ανάρτησή του με τη φράση «ίδιο μαγαζί», την οποία κατόπιν πιθανότατα αφαίρεσε.

Η «Αυγή» θα κινηθεί νομικά εναντίον του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, καθώς με την ανάρτησή του προσβάλλει βάναυσα την ίδια την εφημερίδα που έχει διαρκές «μέτωπο» με τους ναζί και τον φασισμό, τους εργαζόμενους σε αυτήν και φυσικά τους αναγνώστες της.

Η εφημερίδα μας έτσι επιθυμεί να μπει επιτέλους τέλος στην προσπάθεια ορισμένων να παρομοιάζουν την δημοσιογραφική εργασία και έρευνα με μια χαρακτηρισμένη από τη δικαιοσύνη εγκληματική οργάνωση, αλλά και να εξισώνουν τους δημοκρατικούς αγώνες και ευαισθησίες με την εγκληματική δράση μιας ναζιστικής συμμορίας.