X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Η εγχώρια alt-right γνωρίζει «καλύτερα» για την ασφάλεια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης από έναν καθηγητή του

Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές που εναντιώνονται στην ίδρυση σώματος αστυνομίας για τα πανεπιστήμια και η κυβέρνηση φαίνεται να είναι απελπιστικά μόνη της σε αυτό, διάφορα μέτωπα αντιπαράθεσης έχουν ανοίξει, με την εγχώρια alt-right να προσπαθεί να κάνει υποδείξεις ακόμα και για το τι (δεν) ισχύει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Μόνο που εν προκειμένω όλα ξεκίνησαν όταν ένας καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου είπε το αυτονόητο: Ότι το Πανεπιστήμιο που διδάσκει και βρίσκεται στα κορυφαία του κόσμου δεν έχει πανεπιστημιακή αστυνομία. Γνωστοί - άγνωστοι λογαριασμοί του twitter, η Ομάδα Αλήθειας, πληθώρα φιλοκυβερνητικών μέσων, αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, συστρατέυτηκαν και έφτασαν να εγκαλούν τον καθηγητή της Οξφόρδης, Αντώνη Τζανακόπουλο, κάνοντας του υποδείξεις για το ισχύει στο Πανεπιστήμιο που ο ίδιος διδάσκει.


«Εδώ βλέπετε την αστυνομία του Πανεπιστημίου να περιπολεί στην Οξφόρδη. Α, δεν την βλέπετε; Δεν υπάρχει, γι’ αυτό» έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο αναπληρωτής καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Αντώνης Τζανακόπουλος, παραθέτοντας φωτογραφίες από το βρετανικό πανεπιστήμιο, προφανώς με αφορμή την κουβέντα που έχει ανοίξει στην Ελλάδα σχετικά με την ίδρυση σώματος αστυνομίας για τα πανεπιστήμια που προωθεί η κυβέρνηση.

Η ανάρτηση του Αντ. Τζανακόπουλου μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο και την ώρα που η κυβέρνηση έχει απομονωθεί για την επιλογή της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας πήρε αρκετά μεγάλες διαστάσεις. Ο καθηγητής με νέα του εκτενή ανάρτηση εξήγησε όσα ισχύουν και όσα δεν ισχύουν στο πανεπιστήμιο που διδάσκει.

Γνωστοί – άγνωστοι λογαριασμοί του twitter με alt-right περιεχόμενο, κυβερνητικά μέσα, η Ομάδα Αλήθειας, αλλά και ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης έφτασαν να αποκαλούν τον καθηγητή ψεύτη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αδ. Γεωργιάδης έκανε retweet ανάρτησης που έλεγε ειρωνικά «Ε, όχι και ψεύτης ο Τζανακόπουλος. Δεν σας το επιτρέπω», με τον καθηγητή να του δίνει διορία ενός 24ωρου να το πάρει πίσω και να ζητήσει συγγνώμη.

Ακόμα, ένα από τα άτομα που εμφανίστηκαν να κατακρίνουν τον καθηγητή ήταν ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΚΑΙ, Μάνος Βουλαρίνος, ο οποίος αποκάλεσε τον Αντ. Τζανακόπουλο «απατεώνα», ωστόσο έσπευσε να τα «μαζέψει» όταν ο καθηγητής του ζήτησε να παραθέσει εντός 24ωρου όσα στοιχειοθετούν έναν τέτοιο χαρακτηρισμό.

Ο διάλογος τους ήταν ο εξής:

Αν. Τζανακόπουλος: Καλησπέρα κύριε Μάνο Βουλαρίνο. Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να στοιχειοθετήσετε ενώπιον του νόμου και της τάξης ότι είμαι «απατεώνας». Αλλιώς φαντάζομαι εντός 24 ωρών θα έχετε σβήσει αυτό το tweet.

Μ. Βουλαρίνος: Το χρησιμοποίησα με τη πολιτική έννοια του όρου. Αλλά αν ενοχλεί δεν είναι σωστό να το χρησιμοποιώ και το σβήνω για να το αντικαταστήσω με κάτι που δεν μπορεί να παρεξηγηθεί.

Αντ. Τζανακόπουλος: Και θα το σβήσετε κύριε @ManosVoularinos, και θα επανορθώσετε ζητώντας δημόσια συγγνώμη που με αποκαλέσατε απατεώνα, παρακαλώ.

Μ. Βουλαρίνος: Πολύ ευχαρίστως Αντώνη Τζανακόπουλε. Ζητώ συγγνώμη που σας αποκάλεσα “απατεώνα”.

Αντ. Τζανακόπουλος: Έτσι μπράβο. Δεκτή η συγγνώμη σας αν και τα εμβόλιμα tweet που επίσης σβήσατε θα μείνουν να σας χαρακτηρίζουν. Καλό σας βράδυ.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις