Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο Σάι Νιτζάν, υπέβαλε στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Ισραήλ  τις εισηγήσεις του σχετικά με τις έρευνες για διαφθορά, οι οποίες αναφέρονται στον Νετανιάχου. Παρά το ότι ο Νιτζάν δεν τοποθετήθηκε δημόσια, ισραηλινά ΜΜΕ θεωρούν ότι η «υπόθεση 2000» και η «υπόθεση 4000» αφορούν τις κατηγορίες για δωροδοκία του Νετανιάχου προς τον δημοσιογραφικό όμιλο Bezeq. Εκτιμάται ότι υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να ασκηθεί δίωξη εναντίον του ισραηλινού πρωθυπουργού για διαφθορά.

«Με την ολοκλήρωση των εργασιών του Γραφείου του Κρατικού Εισαγγελέα, οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν τις προσεχείς ημέρες με τον Γενικό Εισαγγελέα βάσει των συστάσεων μας . Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, θα ανακοινωθεί η απόφαση του γενικού εισαγγελέα. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ολοκληρώσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται όλες τις υποθέσεις», δήλωσε ο Νιτζάν

Η υπόθεση δωροδοκίας προς τον όμιλο Bezeq

Στις αρχές Δεκεμβρίου η ισραηλινή αστυνομία ζήτησε να απαγγελθούν κατηγορίες για δωροδοκία σε βάρος του Μπενιαμίν Νετανιάχου και της συζύγου του. Κατηγορούνται για το ότι επιχείρησαν να εξασφαλίσουν θετική κάλυψη από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla, με αντάλλαγμα κυβερνητικές χάρες που απέφεραν εκατομμύρια στον ιδιοκτήτη του ομίλου Bezeq, τον Σαούλ Έλοβιτς που αποτελεί προσωπικό φίλο του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας, «ο Νετανιάχου και άτομα του στενού του κύκλου προσπαθούσαν, κάποιες φορές και σε καθημερινή βάση,  να επηρεάσουν το περιεχόμενο του ιστότοπου Walla, αλλά και τον διορισμό ανώτερων υπάλληλων (συντακτών και δημοσιογράφων), χρησιμοποιώντας τις σχέσεις τους με τον Σαούλ Έλοβιτς και την σύζυγο του Ίρις».

Ο Νετανιάχου είχε απορρίψει τότε τις κατηγορίες, τονίζοντας πως η έρευνα της Δικαιοσύνης θα αποδείξει πως δεν ισχύουν. «Οι συστάσεις της αστυνομίας είχαν προαποφασιστεί πριν καν ξεκινήσει η αστυνομική έρευνα και δεν έχουν νομική ισχύ. Πρόσφατα οι αρμόδιες Αρχές απέρριψαν παρόμοιες συστάσεις της αστυνομίας που αφορούσαν δημόσια πρόσωπα. Είμαι σίγουρος πως αφού ερευνήσουν την υπόθεση, οι Αρχές θα καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα και για τη δική μου περίπτωση».