Η εφημερίδα επικαλείται επιστολή που υπογράφει ο τότε επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, και απευθύνεται στον τότε υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μπράιαν Λένιχαν, και η οποία περιήλθε στην κατοχή της Irish Times.
 
Στην επιστολή αναφέρεται πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συμφωνούσε να παράσχει περαιτέρω έκτακτη ρευστότητα στις ιρλανδικές τράπεζες, αν λάμβανε μία γραπτή δέσμευση από την κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει άμεσα σε αίτημα για ένταξη σε πρόγραμμα διάσωσης, διευκρινίζοντας ότι το αίτημα θα πρέπει να περιλαμβάνει και δεσμεύσεις για περικοπές στο προϋπολογισμό και αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα.
 
Η επιστολή, σύμφωνα με την εφημερίδα, εστάλη στις 19 Νοεμβρίου, δύο μόλις ημέρες πριν η ιρλανδική κυβέρνηση ζητήσει επίσημα να ενταχθεί σε πρόγραμμα διάσωσης.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ αναμένεται να συζητήσει σήμερα για τη δημοσιοποίηση της εν λόγω επιστολής, και ενδεχομένως και άλλων επιστολών που είχαν σταλεί νωρίτερα, καθώς φαίνεται να υπάρχει αναφορά και σε αλληλογραφία από τις 15 Οκτωβρίου με την ιρλανδική κυβέρνηση.