X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Η ΕΛ.ΑΣ αποδομεί την ΕΛ.ΑΣ για τα γεγονότα στο Εφετείο

Ούτε 150 μολότοφ ούτε 600 άτομα απεικονίζονται στο βιντεοληπτικό υλικό που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για τα επεισόδια στο Εφετείο, πράγμα που φαίνεται ότι δημιουργεί περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με τη στάση των αρχών και τις επιχειρησιακές τους κινήσεις. Μάλιστα, στο βίντεο από drone της ΕΛ.ΑΣ ενισχύεται ακόμη περισσότερο το επιχείρημα ότι πρόκειται για μια απρόκλητη επίθεση από τις αρχές προς τους διαδηλωτές, καθώς ως σημείο αναφοράς (αρχή των επεισοδίων) για την αστυνομία, φαίνεται πως είναι η «ρίψη αντικειμένων» κατά της αστυνομίας και ότι «κοντάρι χτυπάει την αριστερή κλούβα».
|

Το βιντεοληπτικό υλικό που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία εκθέτει ακόμη περισσότερο τις ελληνικές αρχές καθώς τα πλάνα από το Drone των αρχών δεν απεικονίζουν καμία ρίψη μολότοφ από πλευράς των διαδηλωτών πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια, με αποτέλεσμα να επαληθεύεται για μία ακόμη φορά το σενάριο περί απρόκλητης επίθεσης από τις αρχές.

Μάλιστα, στο ίδιο βίντεο η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει χρονολογικά πρώτη την «κίνηση αστυνομικών προς τις κλούβες» μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ενώ στη συνέχεια ως πρώτο γεγονός καταθέτει ρίψη αντικειμένων κατά της αστυνομίας και ότι «κοντάρι χτυπάει την αριστερή κλούβα».

Στο βίντεο της ΕΛ.ΑΣ «κυκλώνονται» οι ρίψεις «καπνογόνων» από τους διαδηλωτές αλλά και η χρήση χημικών από τις αρχές. Αυτό που φαίνεται ότι δεν υπάρχει στο βίντεο είναι η ρίψη μολόφοτ τουλάχιστον τα πρώτα λεπτά από την έναρξη της αστυνομικής επίθεσης, κάτι που αποδομεί το κυβερνητικό και αστυνομικό αφήγημα για «150 μολότοφ» και ομάδας «600 ατόμων».

Στο τέλος του βίντεο, εμφανίζεται η λεζάντα «κλιμάκωση επεισοδίων προς Πεδίο του Άρεως» με την εικόνα να παραμένει πάνω από το Εφετείο.

Στον αντίποδα, οι αστυνομικές δυνάμεις από το βίντεο φαίνεται ότι δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ρίξεις νερού μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος αλλά και ύστερα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

«Σήμερα βγήκε μια ιστορική απόφαση που χτίζει τη Δημοκρατία. Από τις 20.000 που χειροκροτούσαν έξω από το Εφετείο, 600 την υποδέχθηκαν με 150 μολότοφ, πέτρες και φθορές σε 10 αυτοκίνητα της Αστυνομίας. Στην αρχή η αστυνομία έριξε νερό για να αποφύγει τα χημικά. Στη συνέχεια αναγκάσθηκε σε περιορισμένη χρήση. Ευτυχώς δεν άνοιξε ούτε μύτη. Παράλληλα οι ισχυρισμοί του κ. Βαρουφάκη διερευνώνται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ» υποστήριξε σε δύο αναρτήσεις του στο twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το πνίξιμο της μεγαλειώδους διαδήλωσης έξω από το Εφετείο στα χημικά.

Ξανά ψευδόμενος συλλαμβάνεται ο Χρυσοχοΐδης για πνίξιμο διαδήλωσης στα χημικά

Σχετικά με τα fake news της ΕΛ.ΑΣ το omniatv και η Disinfaux Collective έχουν δημοσιεύσει έρευνα η οποία επίσης αποδομεί τόσο το αφήγημα για την έκταση του πλήθους των διαδηλωτών όσο και το συνολικό κυβερνητικό αφήγημα.

Πόσα fake news χωράνε σε 25.000 τετραγωνικά μέτρα;


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις