Στο βίντεο που από την περασμένη Παρασκευή έχει προαναγγείλλει η εφημερίδα Documento απαντά με δελτίο Τύπου, παραδεχόμενη πως την 20η Οκτωβρίου έλαβαν χώρα ο βασανισμός και ο εξευτελισμός γυναίκας ΑμΕΑ από αστυνομικούς, και υποστηρίζοντας πως οι αστυνομικοί συνελήφθησαν και έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Σημειώνεται πως η αντίδραση της ΕΛΑΣ ήρθε και μόνο στην αναγγελία του βίντεο, προτού δημοσιευτεί. Δείτε την προαναγγελία του βίντεο:

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα θεωρείται από τα πλέον «αμαρτωλά» με πληθώρα καταγγελιών για ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια, ακόμη και θάνατο κρατουμένων.