X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Η Ελλάδα καταψήφισε για πρώτη φορά το ψήφισμα του ΟΗΕ για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων

Ριζική μεταστροφή της στάσης της χώρας μας απέναντι στο Παλαιστινιακό και τα δικαιώματα των ανθρώπων απέναντι στην κατοχή του Ισραήλ καταγράφηκε την περασμένη Τρίτη, καθώς η Ελλάδα καταψήφισε το ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προς τέρψην της κυβέρνησης του Ισραήλ. «Σημαντικό βήμα κατά της προκατάληψης έναντι του Ισραήλ» σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας. «Οι περισπούδαστοι ιθύνοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αναγνώριση και υπεράσπιση του δικαίου δεν είναι δυνατόν να είναι επιλεκτική» σχολιάζει η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, από τους ελάχιστους πολιτικούς που αναδεικνύουν τα ζητήματα των Παλαιστινίων στη χώρα.
|

«Ευχαριστώ τη Γερμανία, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Βραζιλία και την Κολομβία, που αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καταψηφίζοντας σήμερα το ψήφισμα για το «Τμήμα των Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων» στη Γραμματεία του ΟΗΕ» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατζ.

«Ο θεσμός αυτός εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ και χρησιμοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό των Ηνωμένων Εθνών και τους χρηματικούς πόρους του για να προωθήσει το παλαιστινιακό αφήγημα. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνει μια καθαρά αντι-ισραηλινή ατζέντα» σχολίασε ο Ισραηλινός αξιωματούχος την παραπάνω εξέλιξη, αποδεικνύοντας τον αντίκτυπο στην στάση που έχει η χώρα του εναντι των Παλαιστινίων.

Καταδικάζει το ΜέΡΑ25

«Σαν ΜέΡΑ25 θεωρούμε απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή την διολίσθηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας σε μια ακόμα λογική «υποδειγματικού κρατούμενου», αυτή τη φορά όμως όχι στην τρόικα, αλλά στις διάφορες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και το άρμα του κ. Νετανιάχου» σχολιάζεται στην ανακοίνωση του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Μια οδυνηρή εξέλιξη. Για πρώτη φορά, χθες, 3 Δεκεμβρίου 2019, η Ελλάδα καταψήφισε το Ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Πρόκειται για ριζική μεταστροφή της στάσης μας στο συγκεκριμένο θέμα, μετά από δεκαετίες. Γράφτηκε μια μελανή σελίδα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, που σηματοδοτεί την προσχώρηση της χώρας μας στη μειοψηφική πλευρά, που δεν αναγνωρίζει τα αναφαίρετα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού. Με την επικίνδυνη και αντεθνική αυτή στάση μας, η χώρα αποστασιοποιείται από τα αυτονόητα του διεθνούς δικαίου. Αποστασιοποίηση που μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα για το σύνολο των ελληνικών συμφερόντων. Οι περισπούδαστοι ιθύνοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αναγνώριση και υπεράσπιση του δικαίου δεν είναι δυνατόν να είναι επιλεκτική» δήλωσε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα για το θέμα.

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις