Το περιστατικό ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να προσαγάγουν έναν πρόσφυγα, πιθανώς για την καθιστική διαμαρτυρία στον Πειραιά, με αποτέλεσμα πολλοί άλλοι να τρέξουν για βοήθεια, μεταξύ των οποίων και ο πρόσφυγας με το μωρό στα χέρια.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ένας αστυνομικός σπρώχνει τον άνδρα που κρατάει στα χέρια του το μωρό (στο 00:10) και ο πρόσφυγας αναγκάζεται να σηκώσει το μωρό στον αέρα, για να μην χτυπηθεί.

Μάλιστα στη συνέχεια (στο 00:13) ένας άλλος αστυνομικός απλώνει το χέρι του και σπρώχνει το μωρό, προκαλώντας την έκρηξη των προσφύγων που παρακουλουθούν το επεισόδιο. Αμέσως μετά ο ίδιος αστυνομικός απωθεί και ένα άλλο άτομο που βρίσκεται κοντά και έχει δει το περιστατικό. Μάλιστα το λιμενικό βιάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «αλγεινή αίσθηση προκάλεσε σε όλους ανεξαιρέτως τους παρευρισκόμενους, η απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά με θύμα ένα αθώο βρέφος, εικόνα που ήδη έχουν παρακολουθήσει έκπληκτοι χιλιάδες τηλεθεατές.»

Σχόλιο TPP: Πράγματι η απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά προκαλέι αλγεινή αίσθηση. Να ξέρουμε όμως και ποιος τη διέπραξε…

Δείτε το βίντεο:

Φυσικά σε σχεδόν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ φάνηκε λογικό ένας άνδρας να χρησιμοποιήσει το παιδί του ως όπλο. Ακόμα και το newsit που ανέβασε το συγκεκριμένο βίντεο… προτίμησε να μη δει τι πραγματικά συμβαίνει και να χρησιμοποιήσει τον τίτλο «η στιγμή που πρόσφυγας προσπαθεί να πετάξει μωρό πάνω σε λιμενικό!».

Και δεν ήταν το μόνο…(πηγή φώτο)