«Η συγκεκριμένη εργαζόμενη έχει απολυθεί ξανά απ’ τα «Mikel» πέρυσι. Το κατάστημα εκείνο ήταν franchise και την απέλυσε επειδή διεκδικούσε αυτονόητα δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Με παρέμβασή μας η εταιρεία την επαναπροσέλαβε σε εταιρικό κατάστημα, στην πλατεία Κάνιγγος. Ουσιαστικά είχαμε επανάληψη του ίδιου έργου, καθώς η εργαζόμενη αρνήθηκε να λέει “ναι” σε όλα όσα ζητούσε η εργοδοσία. Μιλάμε για μια απίστευτη κατάσταση με 10ωρα και 11ωρα στη δουλειά, όπου όλοι κάνουν τα πάντα. Δεν είναι η πρώτη απόλυση, έχουν γίνει και άλλες απολύσεις το τελευταίο διάστημα», λέει χαρακτηριστικά στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.
 
«Είναι χαρακτηριστικό πως η εργαζόμενη ήταν απ’ τα πρώτα άτομα που έπιασαν δουλειά στην αλυσίδα και δεν υπήρξε ποτέ παράπονο απ’ την εργοδοσία αναφορικά με την απόδοσή της. «Αυτό μας επανέλαβαν και προχθές που συναντηθήκαμε μαζί τους. Δεν απολύθηκε επειδή δεν ήταν καλή στη δουλειά της. Επικαλέστηκαν οικονομικά προβλήματα και είπαν πως απολύουν αυτήν επειδή ήταν η πιο νέα στο εν λόγω κατάστημα», συνεχίζει επισημαίνοντας ο κ. Παπαγεωργίου.
 
«Οποιος αντιδρά στις νέες εργασιακές νόρμες και στην αυθαιρεσία απολύεται», υπογραμμίζει ο κ. Παπαγεωργίου. 
 
Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι μέλη του συνδικάτου έκαναν παρέμβαση την Πέμπτη τόσο στο κατάστημα στην Κάνιγγος όσο και σε υπόλοιπα υποκαταστήματα σε όλη την Αττική, κάνοντας έκκληση για επαναπρόσληψη της εργαζομένης.