Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, οι οποίες ξεκίνησαν στις 21 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 12 Ιανουαρίου με βασικό αίτημα την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, με ρήτρα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, στον απόηχο έξι απολύσεων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ωστόσο, η διοίκηση χρειάστηκε να ανακαλέσει μια από τις έξι απολύσεις, καθώς ένας από τους απολυθέντες είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου και προστατεύεται από τον συνδικαλιστικό νόμο, όμως η ΟΜΕ-ΟΤΕ επιμένει στην ανάκληση και των υπολοίπων απολύσεων. Οι συνδικαλιστές θέτουν την ανάκληση την απολύσεων ως όρο για να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Μετά την ανακοίνωση των απολύσεων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Ομοσπονδία είχε ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση.

Όπως είχε τονίσει προ ημερών σε ανακοίνωση της η ΟΜΕ – ΟΤΕ, η διοίκηση  «προτείνει μονοετή διάρκεια στη νέα ΣΣΕ (Συλλογική Σύμβαση Εργασίας), ώστε να τηρήσει τη ρήτρα για μη απολύσεις, που όμως θα την αναιρέσει πάλι μετά τη λήξη της ΣΣΕ. Δηλαδή, ανερυθρίαστα η διοίκηση προτείνει συλλογική σύμβαση με απολύσεις κάθε Χριστούγεννα».

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ