«Τα περιστατικά ανομίας δεν αποτελούν πράξεις οι οποίες γίνονται μία φορά, είναι ατυχές συμβάν, είναι ατομικές ευθύνες ενός παραβάτη… Αλλά νομίζω αποτελούν καθημερινότητα. Είδαμε ακόμη να υπάρχουν ακόμη και γιάφκες μέσα στα πανεπιστήμια» ανέφερε ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου που φιλοξένησε σε σχετικό ρεπορτάζ το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης την περασμένη Πέμπτη, υπό τον τίτλο «Καθημερινά τα περιστατικά ανομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια».

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, και αφού το σχετικό ρεπορτάζ παρουσίαζε τις προβλέψεις του νομοσχεδίου για την πρόσληψη 1.000 νέων ειδικών φρουρών για να στελεχώσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία που εμπνεύστηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ακολούθησε η τοποθέτηση ενός ακόμα «απλού φοιτητή», και πάλι υπέρ του αυταρχικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

«Θα πρέπει να υπάρχει αστυνομία μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Η οποία αυτή αστυνομία δεν θα λειτουργεί ως φόβος για τον απλό φοιτητή, για τον μέσο φοιτητή. Αλλά θα λειτουργεί ως αποτρεπτικός μηχανισμός, ώστε να μη γίνονται παράνομες ενέργειες μέσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα» ανέφερε ο έτερος φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΕΚΠΑ, με τον τίτλο κάτω από την εικόνα του να αναφέρει «Θα πρέπει να υπάρχει αστυνομία στα ελληνικά πανεπιστήμια ως αποτρεπτικός μηχανισμός».

Ωστόσο, με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο για τα ονόματα των δύο φοιτητών, εύκολα κάποιος διαπιστώνει πως εκτός από απλοί φοιτητές, είναι και οι δύο στελέχη της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στα πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, ο πρώτος, Γιάννης Παπαδημητρίου, όπως γράφει ο ίδιος στο προφίλ του στο twitter, είναι γραμματέας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Μυτιλήνης, ενώ ο δεύτερος, Κάρολος Σκιάνης, είναι υπεύθυνος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και τον περασμένο Φεβρουάριο, ορίστηκε Πρόεδρος Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής Ηλείας, στο πλαίσιο των εκλογικών διαδικασιών της οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι, η κρατική τηλεόραση, σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ στο οποίο παρουσιάζονταν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις που κατέβασαν περισσότερες από 5.000 φοιτητές και φοιτήτριες στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για το αυταρχικό και οπισθοδρομικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, συμπεριέλαβε την άποψη δύο «φοιτητών» υπέρ του νομοσχεδίου, χωρίς να αναφέρει πως ανήκουν στην φοιτητική παράταξη του κυβερνόντος κόμματος που προωθεί το νομοσχέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν ήταν η μόνη λαθροχειρία στο ρεπορτάζ, καθώς έπειτα και από τον δεύτερο φοιτητή, έγινε αναφορά στη στάση των πρυτάνεων έναντι της πανεπιστημιακής αστυνομίας, υποστηρίζοντας πως «εμφανίζονται διχασμένοι», παρότι όπως έχουν διαμηνύσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, παρότι εμφανίζονται θετικοί στην ίδρυση σώματος για τη φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ζητούν να μην αναφέρεται στην ελληνική αστυνομία αλλά στις πανεπιστημιακές αρχές.

Διαβάστε περισσότερα:

Σε θετική κατεύθυνση για πανεπιστημιακή αστυνομία οι Πρυτάνεις με δύο αστερίσκους