Η Φ. Γεννηματά, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης για τα  100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, υποστήριξε ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ ήταν «ένας ηγέτης από το μέλλον. Μια απαράμιλλη ιστορική προσωπικότητα. 100 χρόνια από τη γέννησή του και 23 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας. Μας εμπνέει και μας δείχνει το δρόμο. Όσο περνούν τα χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρος». Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, προσέθεσε ότι «ήταν η βαθιά του γνώση και η έμφυτη διορατικότητά του, που του επέτρεπαν να βλέπει πάνω από τη σκακιέρα, να χαράσσει εθνική στρατηγική, να εξασφαλίζει τη λαϊκή συναίνεση. Διάβαζε τα γεγονότα πιο νωρίς απ’ όλους. Ένας πραγματικός αναμορφωτής της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης, που ένωσε κάτω από την ίδια στέγη τις δυνάμεις του εκσυγχρονισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, του γνήσιου πατριωτισμού, της απελευθερωμένης από δόγματα ιστορικής Αριστεράς και της γενιάς του αντιδικτατορικού αγώνα».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «η Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου, η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Γεννηματά, της Μελίνας Μερκούρη, ήταν μια άλλη Ελλάδα, πιο ισχυρή, πιο εξωστρεφής, πιο δυναμική παρά ποτέ στο παρελθόν. Με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία. Μια Ελλάδα που απελευθερώθηκε από το βαρύ ιστορικό φορτίο από το κράτος της Δεξιάς. Η δική μας παράταξη δεν ανέχεται τίποτε λιγότερο».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ προσέθεσε ότι «είμαστε οι συνεχιστές μιας συναρπαστικής ιστορικής διαδρομής και κληρονόμοι μιας ιστορικής παρακαταθήκης. Η δική μας παράταξη γεννήθηκε και υπάρχει για να υπηρετεί τον λαό. Να αφουγκράζεται και να εκφράζει τις αγωνίες του, τις δικές του προσδοκίες».

«Ακυρώστε τους με τη ψήφο σας»

Επισήμανε ότι ο Α. Τσίπρας «ακύρωσε τις ελπίδες του ελληνικού λαού», προσθέτοντας ότι «με την πολιτική του, έγινε ο μέγας χορηγός της ΝΔ. Ξεσήκωσε ρεύμα αγανάκτησης και αποδοκιμασίας, που εκφράστηκε με ψήφο στην ΝΔ». Επανέλαβε ότι «βγαίνουν στη φόρα τα μυστικά που ενώνουν τόσα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ», αναφερόμενη στη «λεηλασία» προς το πρόσωπο του Α. Παπανδρέου που ξεκίνησε από το 1989. Παρακίνησε τους πολίτες να «τους ακυρώσουν με την ψήφο τους» τονίζοντας ότι «τα παραμύθια του Α. Τσίπρα περί αντιδεξιού αγώνα δεν πείθουν κανένα. Είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη βγαίνει Καραμανλής».

Κλείνοντας, υποστήριξε ότι δεν είναι λύση η επιστροφή στη Δεξιά, καθώς «είναι η παράταξη που ευθύνεται, με την καταστροφική πολιτική της την περίοδο 2004-2009, για την κρίση και τα μνημόνια που μας βασανίζουν ακόμη. Μια πολιτική που ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να αποκηρύξει. Δείχνουν αμετανόητοι, έτοιμοι να επαναλάβουν τα ίδια λάθη». Στο τέλος προβλήθηκε βίντεο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

«Το πραγματικό δίλημμα είναι ισχυρό ΚΙΝΑΛ ή νέες περιπέτειες»

«Στις 7 Ιουλίου η λογική μπορεί να επιστρέψει στη χώρα με την ψήφο των πολιτών. Το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, το δίλημμα δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος, το πραγματικό δίλημμα είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες», τόνισε τη Τρίτη το μεσημέρι σε δηλώσεις της στη Ρόδο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η Φ. Γεννηματά  τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ «μπορεί να είναι προοδευτικό αντίβαρο σε μια ανεξέλεγκτη Δεξιά και σε έναν ανεύθυνο λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνοντας ότι απευθύνεται σε όσους απογοητεύθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους ψήφισαν ΝΔ στις ευρωεκλογές για να γλιτώσουν το συντομότερο από τον Α. Τσίπρα.

«Μην απεμπολείτε την προοδευτική σας ταυτότητα, είναι η υπερηφάνεια μας, είναι πολύτιμη για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Εμπιστευθείτε μας, ερχόμαστε δυνατά» ανέφερε η Φ. Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ αποτελεί «δύναμη ομαλότητας, σταθερότητας, εγγύηση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση». Νωρίτερα η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είχε συνάντηση με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου από την οποία ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής και παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός της για την προστασία των εργαζομένων. Συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο, με τον οποίο συζήτησε θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση.

«Ο Τσίπρας απέφυγε το debate όπως ο διάολος το λιβάνι»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Φ. Γεννηματά προς τον Α. Τσίπρα επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός, ενώ είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στο debate, λόγω της Συνόδου Κορυφής πήγε από τις Βρυξέλλες με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Ηράκλειο να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέκρινε τον πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι «δεν ήθελε το debate, το απέφυγε, όπως ο διάολος το λιβάνι, γιατί δεν ήθελε να αναδείξουμε τι σημαίνει πραγματικές προοδευτικές πολιτικές».

Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη της και στον Κυριάκο Μητσοτάκη επαναλαμβάνοντας ότι βρίσκει λόγια να πει για να εκβιάσει ωμά τον ελληνικό λαό με το όπλο του Α. Τσίπρα, την απλή αναλογική, που κατά τα αλλά την καταδικάζει. «Εάν, λέει, δεν είναι αυτοδύναμος, θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Αύγουστο. Θέλει ή να είναι μόνος και αυτοδύναμος ή απλή αναλογική και εκλογές. Θα αναλάβει, λοιπόν, την ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές με απλή αναλογική;» ανέφερε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Η Φ. Γεννηματά υπογράμμισε πως περιμένει να ειπωθεί «ολόκληρη η αλήθεια στον ελληνικό λαό διότι, αν στην επόμενη Βουλή δεν βρεθούν 200 βουλευτές για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, τότε, οι πρώτες εκλογές που θα γίνουν θα γίνουν με απλή αναλογική. Επιπλέον, και η Συνταγματική Αναθεώρηση, στα περισσότερα άρθρα, για να ολοκληρωθεί και μάλιστα με ένα προοδευτικό πρόσημο, χρειάζεται 180 βουλευτές».

«Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι η κρίσιμη και χρήσιμη ψήφος για τον τόπο είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής», είπε, καλώντας όλους τους προοδευτικούς πολίτες να το εμπιστευτούν επειδή είναι «μια δύναμη σταθερότητας, ομαλότητας με πίστη στην εθνική συνεννόηση και το έχουμε αποδείξει αυτό στην πράξη», προσθέτοντας ότι «όσοι απογοητεύτηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και ίσως ψήφισαν στις ευρωεκλογές ΝΔ για να γλυτώσουν το συντομότερο από τον Α. Τσίπρα, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν και να μην παραδώσουν την προοδευτική τους ταυτότητα. Είμαστε περήφανοι για αυτή την προοδευτική ταυτότητα και μπορεί να είναι πολύτιμη και για το παρόν και για το μέλλον του τόπου».

«Καλώ λοιπόν όλους τους προοδευτικούς πολίτες εδώ στην πατρίδα μου στα Δωδεκάνησα, να μας εμπιστευτούν. Να δώσουμε ραντεβού στην κάλπη στις 7 Ιουλίου με το Κίνημα Αλλαγής», κατέληξε η Φ. Γεννηματά.