X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Η Γερμανία στρέφεται σε πρόσφυγες και μετανάστες για ιατρικό προσωπικό και εργατικά χέρια

Έκκληση για βοήθεια προς τη μεταναστευτική κοινότητα έχουν ήδη απευθύνει η Σαξωνία και το Αμβούργο στη Γερμανία, καλώντας πρόσφυγες και μετανάστες υγειονομικούς να συνδράμουν εθελοντικά στο πεδίο της μάχης κατά του κορονοϊού, απευθυνόμενοι και σε εκείνους και εκείνες που ακόμα δεν έχουν λάβει άδεια εργασίας από το κράτος. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Γεωργίας καλεί ακόμα και αιτούντες άσυλο να «είναι έτοιμοι» να λάβουν άδεια εργασίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας έναντι του κινδύνου επισιτιστικής κρίσης της χώρας.
|

Κάλεσμα σε μετανάστες γιατρούς που ακόμα δεν έχουν λάβει άδεια εργασίας έκανε μέσω της σελίδας της στο facebook ο Ιατρικός Σύλλογος Σαξωνίας την περασμένη εβδομάδα, με το Reuters να μεταδίδει πως ήδη από την περασμένη Δευτέρα, ο Σύλλογος δέχτηκε την αίτηση τουλάχιστον 300 εθελοντών, «με πολλούς αλλοδαπούς γιατρούς των οποίων οι διαδικασίες αδειοδότησης δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, των οποίων η βοήθεια είναι πολύ ευπρόσδεκτη».

Ausländische Ärzte, die in Sachsen sind, aber noch keine Approbation haben, können bei Corona-Versorgung helfen: corona@slaek.de

Gepostet von Sächsische Landesärztekammer am Dienstag, 17. März 2020

Αντίστοιχο κάλεσμα έγινε και στο Αμβούργο, με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της πόλης, που εκπμέμπει στην κάτω Σαξωνία, στη Δυτική Πομερανία και στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, να ενημερώνει πως μέχρι την περασμένη Τετάρτη είχαν υποβληθεί περισσότερες από 1.000 αιτήσεις, με το υπουργείο Υγείας να δηλώνει στο infomigrants.net πως «μετανάστες και πρόσφυγες με τα κατάλληλα προσόντα είναι ευπρόσδεκτοι να υποβάλουν αίτηση, ανεξάρτητη από την κατοικία τους ή το καθεστώς εργασίας τους».

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις της στη δημόσια ραδιοτηλεόραση του Bayerischer Rundfunk, η Γερμανίδα υπουργός Γεωργίας, Γιούλια Κλέκνερ, κάλεσε τους αιτούντες άσυλο που ζουν στη χώρα και δεν έχουν άδεια εργασίας, «να είναι έτοιμοι» για να συμβάλουν στο πρόβλημα που προέκυψε από το κλείσιμο των συνόρων της στους εποχιακούς εργάτες.

«Φτάνουμε στο ερώτημα, εάν οι άνθρωποι που βρίσκονται στη Γερμανία και τους έχει απαγορευτεί να εργάζονται είναι έτοιμοι -εφόσον είναι πρόθυμοι και ικανοί- να βοηθήσουν στους αγρούς, πιστεύω ακράδαντα ότι είναι» δήλωσε η υπουργός, ενώ πρόσθεσε πως περισσότεροι από 16.000, συμπεριλαμβανομένων και αιτούντων ασύλου, έχουν απαντήσει στα ηλεκτρονικά καλέσματα για βοήθεια.

«Υπάρχει μεγάλη προθυμία από την πλευρά πολλών ανθρώπων που αναζητούν άσυλο να μπορέσουν επιτέλους να εργαστούν εδώ» δήλωσε ακόμα η Κλέκνερ.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις