Μετά την αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια, που οδήγησε την προσαγωγή τουλάχιστον 90 ατόμων και στη σύλληψη τριών ακόμα, η Ο. Γεροβασίλη δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7» ότι η αστυνομία θα συνεχίσει να δρα στα Εξάρχεια, ενώ άφησε και αιχμές κατά κομμάτων της αντιπολίτευσης που κατηγορούν την κυβέρνηση για αδράνεια στην περιοχή.

«Όταν δεν γίνεται επιχείρηση λένε ότι δεν αφήνουμε την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της. Όταν γίνεται επιχείρηση ψάχνουν τρόπο να υποβαθμίσουν το γεγονός. Δεν θέλουν θετική είδηση. Η ΕΛΑΣ είναι ενεργή και συνεχώς θα ενεργεί όπου χρειάζεται και βέβαια στα Εξάρχεια. Η μάχη με το έγκλημα και την παραβατικότητα είναι διαρκής».

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν παρεμβάσεις και σε άλλες καταλήψεις λέγοντας ότι δεν αποκαλύπτει τα επιχειρησιακά σχέδια της αστυνομίας, ενώ ανέφερε πως πίσω από τις καταλήψεις μπορεί να κρύβονται κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών.

«Η ΕΛΑΣ δρα μεθοδικά και με οργανωμένο σχέδιο. Η επιτυχημένη επιχείρηση στα Εξάρχεια ήταν συνέχεια προηγούμενης στην ίδια περιοχή που αφορούσε λαθρεμπόριο. Υπήρξε μακρύ στάδιο προετοιμασίας και συλλογής πληροφοριών. Η ΕΛΑΣ δρα όταν έχει διασφαλίσει συνθήκες. Πίσω από τις καταλήψεις μπορεί να κρύβονται κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών».