Φυλλάδιο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών με σεξιστικό περιεχόμενο διανέμεται σήμερα στα σχολεία, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr. Η εν λόγω Ένωση έχει καταγγελθεί πολλές φορές από Πανεπιστημιακούς και όχι μόνο, ότι διαδίδει ψευδοεπιστημονικές απόψεις.

Συγκεκριμένα, κατά το δημοσίευμα, σήμερα διανεμήθηκε σε δημοτικά σχολεία ένα παλιότερο τεύχος του  περιοδικού της ένωσης «Physics News» στο οποίο φιλοξενείται ένα σεξιστικό κείμενο, ως αλληγορία προκειμένου «να αντιληφθούν τα παιδιά τις έννοιες της φυσικής». Συν τις άλλοις, όπως σημειώνουν εκπαιδευτικοί στα social media, καταρρίπτει και την έννοια της σχετικότητας.

Σε ένα απόσπασμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως: «Η Μάγδα ανοίγει από μακριά τις πύλες του κάστρου και δίνει διαταγές στους πολεμιστές της να επιτρέψουν την είσοδο στον πολιορκητή!» ενώ τελειώνει με το συμπέρασμα «Τελικά το πηνίο δεν ξέρει τι θέλει».

Σε ένα άλλο παράδειγμα, παρουσιάζεται μία στιχομυθία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Η γυναίκα είναι χάλια και κατηγορεί τον άνδρα της για τη μαυρίλα της. Που καταλήγει; «Ο διάλογος συνεχίζεται μέχρι να μαυρίσει κι εκείνος. Όταν χαλάσει λοιπόν κι εκείνος, εκείνη αρχίζει να αισθάνεται καλύτερα. Όσο πιο χάλια τον κάνει, τόσο λυτρώνεται από την μαυρίλα που κουβαλάει.». Συμβουλεύει μάλιστα τα παιδιά το εξής: «Την άλλη φορά που θα μπλεχτείτε σε αψιμαχίες να γνωρίζετε, πως αν δεν εισπράξετε μέρος της αρνητικής αυτής ενέργειας, η άλλη πλευρά δεν αποφορτίζεται».